Lise Wieman nieuwe kinderburgemeester van Bunnik

Burgemeester Ruud van Bennekom heeft vanochtend Lise Wieman (9) uit Werkhoven verrast met het blije nieuws dat zij is gekozen als de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Bunnik. Dat deed hij (volgens coronaregels) met tompouchen in de klas van Lise op de Delteykschool.

De juryleden, bestaande uit Rowie Hardeman van Bunnik Beweegt, Emma Burgman van de Schoudermantel, Fran├žoise Voskuil van de Camminghaschool en burgemeester Ruud van Bennekom, waren unaniem. Lise Wieman wordt de nieuwe kinderburgemeester 2020-2021. Haar vlog sprong er als beste uit.

Lastige klus

De jury: Het was wel een lastige klus omdat alle kinderen erg betrokken zijn bij de gemeente en serieuze aandachtspunten hebben. De vlog van Lise springt er het meeste uit. Haar enthousiasme, zelfvertrouwen en actiepunten maakt dat de keuze op haar is gevallen.

Rups, ruimte en gezond eten

Lise noemt in haar vlog 3 actiepunten. Als eerste wil zij graag aan de slag met de eikenprocessierups. In haar eigen straat staan veel bomen waar de rupsen in zitten. Ook vindt zij gezond eten belangrijk. Lise vertelt in haar vlog dat snoep eigenlijk duurder moet en fruit goedkoper.

En als laatste wilt ze dat boren meer ruimte krijgen en dat er niet overal zonnevelden komen. "Want', zo zegt zij, 'dan moeten we fruit en groente van ver halen en dat is niet duurzaam'. Lise wordt in september ge├»nstalleerd als kinderburgemeester.  

Vlog

Bekijk de vlog van Lise 

Belangen van kinderen

De gemeente Bunnik heeft sinds 2019 een kinderburgemeester. De kinderburgemeester is in het leven geroepen om de belangen van kinderen beter te vertegenwoordigen. De kinderburgemeester is het aanspreekpunt voor alle kinderen uit de gemeente en helpt de burgemeester bij verschillende activiteiten. Lise Wieman zal de rol van de 1e kinderburgemeester, Jette Geldens overnemen.

Naar overzicht