'Laten we naar elkaar omkijken'

Datum: 1 april 2020

Tweede brief burgemeester Van Bennekom aan alle inwoners

Beste Bunnikers,

Twee weken geleden stuurde ik jullie een brief. We stonden toen aan het begin van de Coronacrisis. Bunnik kwam nog niet voor in de RIVM-overzichten en de landelijke voorschriften waren nog niet zo als ze nu zijn. Daarna volgden de ontwikkelingen elkaar snel op en we zijn er nog lang niet. We weten inmiddels dat de maatregelen verlengd zijn tot en met 28 april.

Het zijn harde tijden, ook hier in Bunnik. Dat geldt voor de ouderen die nu geen bezoek meer krijgen. Voor de ondernemers en werknemers van bedrijven die nu in financiële nood verkeren. Voor ons allemaal, want Corona raakt iedereen.

De GGD heeft, terwijl ik dit schrijf, twaalf besmettingen in onze gemeente geregistreerd. Dat zijn patiënten die in het ziekenhuis zijn beland en mensen die in de zorg werken. Buiten deze groepen wordt bijna niet meer getest. De meesten van hen heb ik gesproken. De ernst van de klachten varieert en ik heb namens ons allen die mensen en hun omgeving sterkte gewenst en de hoop uitgesproken dat ze de weg naar goede gezondheid snel weten te vinden. Mooi bericht was afgelopen week toen de eerste patiënt vertelde klachtenvrij en weer in het ziekenhuis aan tet werk te zijn.

Gelukkig begrijpt bijna iedereen dat het ernst is en dat we er alles aan moeten doen om het tij te keren. We moeten zoveel mogelijk thuis blijven, niet in groepjes samenkomen en anderhalve meter afstand houden tot anderen. Dat zijn de regels waar we ons niet een beetje of zo nu en dan aan moeten houden. Nee, in zijn geheel en steeds! Dat moeten we voor elkaar over hebben.

Laten we nog iets doen: naar elkaar omkijken. Laat zien dat we verbonden zijn en met elkaar meeleven. Zwaai naar de senioren die thuis naar buiten kijken, stuur een kaartje naar je dierbaren, bel elkaar.

Alleen samen krijgen we Corona onder controle!

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten