Kunstenaar tunnel bij Vechten bekend

Datum: 15 februari 2019

De kunstenaar die het kunstwerk op de tunnel bij Vechten gaat maken, is bekend! Tijdens de kerstvakantie waren de ontwerpen van de kunstenaars Kris Borgerink, Bart Lunenburg en Lenneke van der Goot te zien in een pop-up expositie bij het Waterliniemuseum. Daar konden belangstellenden aangeven welk ontwerp hun favoriet was.

De uitkomst van de pop-up expositie kwam overeen met de keuze van de begeleidingscommissie, bestaande uit de Gemeente Bunnik, Rijkswaterstaat, Provincie Utrecht en het Waterliniemuseum. De keuze is gevallen op het ontwerp van Bart Lunenburg. Hij krijgt de opdracht om zijn ontwerp definitief uit te werken.

Ontwerp

Bij het ontwerp van Bart Lunenburg benoemden de bezoekers van de expositie de tijdloosheid en het feit dat zowel de Limes als de Nieuwe Hollandse Waterlinie herkenbaar verbeeld zijn. De tunnel ligt namelijk op een kruispunt van deze linies. De begeleidingscommissie vond het ontwerp onderscheidend en speels, het beeld helder en herkenbaar en van zowel veraf als dichtbij interessant.

Over de kunstenaar

Bart Lunenburg  (Utrecht, 1995) groeide op in Houten en studeerde in 2017 af als fotograaf aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Lunenburg is gefascineerd door de manier waarop mensen zich verbinden met hun dagelijkse omgeving en hoe ze deze door middel van architectuur vormgeven. Kijk op de website www.bartlunenburg.nl voor meer informatie over deze kunstenaar.

Veiliger en aantrekkelijker 

Het kunstwerk dat op de tunnel komt, maakt deel uit van een bredere aanpak om het gebied in en rondom de tunnel veiliger en aantrekkelijker te maken. Ook de verlichting in de tunnel wordt verbeterd en in het najaar van 2019 wordt aan de zuidkant van de tunnel een verkeersdrempel aangelegd.

Vervolg

De komende weken werkt de kunstenaar in overleg met de provincie Utrecht, gemeente Bunnik en Rijkswaterstaat zijn ontwerp verder uit. Naar verwachting kan er rond de zomer worden gestart met de realisatie van het kunstwerk op de tunnel. Omwonenden worden t.z.t. nader geïnformeerd over de details van het ontwerp en de planning.

Winnend kunstenaar Bart Lunenberg in zijn atelier

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten