Kennisevenement 7 februari: Bewegend Leren

Datum: 31 januari 2019

Samen met de gemeente Houten organiseren we op donderdagmiddag 7 februari een kennisevenement over Bewegend Leren in het onderwijs. Leerkrachten in het onderwijs, groepsleid(st)ers bij kinderdagverblijven, sportbegeleiders en ouders/verzorgers van kinderen zijn van harte welkom. Wethouders Kees van Dalen (Houten) en Jorrit Eijbersen (Bunnik) openen de middag.

Wanneer? Donderdag 7 februari 2019
Hoe laat? 13.30 uur tot 16.00 uur
Waar? Sportpark De Meerpaal, Groene Hoon 1 in Houten

Bewegend Leren nieuw concept
De directeur van Springlab, Jan-Paul de Beer, vertelt deze middag over zijn zoektocht naar de oplossing voor meer bewegen in het onderwijs. De afgelopen twee jaar heeft Springlab een nieuw concept ontwikkeld. Kinderdagverblijven in Houten en Bunnik werkten hieraan mee. Dit concept ‘Bewegend Leren’ voegt al vanaf het peuteronderwijs bewegen en leren samen. Het is een combinatie van een interactieve technologie en leerzame games.

Onderzoekers van de Haagse Hogeschool vertellen deze middag over de nieuwste wetenschappelijke inzichten rondom bewegen en leren. Bewegen is niet alleen gezond, het zorgt bij kinderen ook nog eens voor betere leerprestaties. Ook laat een aantal peuters zien hoe zij bewegen op de beweegvloer.

 Gezonde leefstijl
“Een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk. Hiervan willen we iedereen die met kinderen werkt of voor ze zorgt in Houten en Bunnik graag bewustmaken. Deze middag gaat daar zeker aan bijdragen”, zeggen de wethouders van onderwijs en sport, Kees van Dalen (Houten) en Jorrit Eijbersen (Bunnik).

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten