Jette Geldens eerste kinderburgemeester van gemeente Bunnik

Datum: 13 juni 2019

Donderdag 13 juni was een spannende dag voor de 19 kinderen die zich hebben aangemeld als kinderburgemeester. Om 10.00 uur maakte burgemeester Ruud van Bennekom bekend dat Jette Geldens de allereerste kinderburgemeester van de gemeente Bunnik is geworden.

Jette is 9 jaar en zit in groep 6 van de Camminghaschool in Bunnik. Haar hobbies zijn paardrijden, turnen, dansmarieke zijn en kleding ontwerpen. Het lijkt haar leuk om met een vriendin zelfs een kledinglijn te ontwerpen.

Eerste taken van de kinderburgemeester

Als kinderburgemeester ligt er al een passende taak op Jette te wachten. Er is nog geen ambtsketen voor de kinderburgemeester. En zij mag deze gaan ontwerpen.

Jette heeft ook een politieke agenda; ze gaat zich inzetten voor de natuur, voor veiligheid op straat en helpen om ideeën van kinderen te verzamelen. Ze wil ook voor meer verbinding zorgen tussen de drie dorpen waar de gemeente Bunnik uit bestaat: Bunnik, Odijk en Werkhoven. Tenslotte wil ze graag een goed voorbeeld zijn. Ze is ook al mediator op haar school.

Zoals op de foto te zien is, heeft Jette al een taartje gegeten met haar nieuwe collega; burgemeester Ruud van Bennekom.

Jette's haar vlog

Jette was één van de 19 kandidaten die graag kinderburgemeester zou willen worden. Bekijk haar vlog (onder).

Stuur Jette een mail

Heeft u een vraag aan Jette? Of wilt u haar feliciteren? Stuur een e-mail naar kinderburgemeester@bunnik.nl 

Meer over de kinderburgemeester

De burgemeester vindt het belangrijk dat wij luisteren naar kinderen in onze gemeente. Niet alleen naar volwassenen. Daarom is hij op zoek gegaan naar een kinderburgemeester. Bekijk de eerdere oproep en lees over wat de kinderburgemeester gaat doen.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten