Jette aan de slag als kinderburgemeester

Datum: 20 september 2019

Jette Geldens is geïnstalleerd als kinderburgemeester tijdens de raadsvergadering van donderdag 19 september. Zij is de eerste kinderburgemeester van de gemeente Bunnik en gaat direct aan de slag. Op zaterdag 21 september gaat ze naar de kinderrun van ‘Werkhoven Loopt’. Op 28 september is ze aanwezig bij de landelijke dag kinderburgemeesters. Tijdens haar werkzaamheden draagt ze een unieke ambtsketen die zij zelf heeft ontworpen.

Wat doet de kinderburgemeester?
De kinderburgemeester geeft invulling aan kinderrechten en brengt ideeën van Bunnikse kinderen onder de aandacht van de gemeente. Zij is aanwezig bij evenementen en activiteiten voor en door kinderen, en praat mee over onderwerpen die voor kinderen van belang zijn. Door kinderen te betrekken bij het openbaar bestuur, stimuleert zij hen om na te denken over wat ze belangrijk vinden en leren kinderen participeren.

Speerpunten van Jette
Jette zet zich in voor de natuur, voor veiligheid op straat en helpen om ideeën van kinderen te verzamelen. Ze wil de verbinding versterken tussen de drie dorpen; Bunnik, Odijk en Werkhoven. Jette tijdens de raadsvergadering: “Ik heb veel zin in dit jaar en ik hoop jullie ook!”

Meer weten over de kinderburgemeester?
Kijk op: bunnik.nl/kinderburgemeester 
Een vraag stellen aan de kinderburgemeester kan ook. Door een mail te sturen naar: kinderburgemeester@bunnik.nl

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten