Hernieuwde samenwerking in Regio Zuid Oost Utrecht voor jeugdzorg thuis nabij

Zoveel mogelijk kinderen thuis laten opgroeien. Dat is de gezamenlijke ambitie van de jeugdhulpaanbieders voor Verblijf én de gemeenten in de regio Zuid Oost Utrecht (Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist). Sinds 2015 werken zij samen en per 1 januari 2022 bekrachtigen zij de hernieuwde samenwerking.

Als thuis wonen niet lukt       

De zorgaanbieders in de Regio Zuid Oost Utrecht werken samen met de gemeenten om de best passende zorg te verlenen aan kinderen en gezinnen die dit nodig hebben. Dit betekent dat een gezin, bij problemen, ondersteuning krijgt, zodat kinderen thuis kunnen blijven wonen. Soms lukt dit niet of is het nodig om ouders te helpen door kinderen tijdelijk ergens anders op te vangen. In gesprek met zorgaanbieders, ervaringsdeskundigen en ander belanghebbenden, zijn nieuwe afspraken gemaakt over dit verblijf in andere gezinssituaties, zoals pleegzorg, in gezinshuizen of (leef)groepen.

Samen verder in regionale verandering van jeugdzorg

Met Stichting Timon, Stichting Driestroom, Stichting Youké Sterke Jeugd, Stichting de Rading en Stichting Leger des Heils is de afgelopen jaren een prettige samenwerking ontstaan. Deze partijen kijken met elkaar uit naar het versterken van de samenwerking in de ontwikkeling van jeugdzorg in onze regio. Door intensiever contact en het samen aanpakken van problemen krijgen kinderen de zorg of ondersteuning die hen helpt zo gezond en gelukkig mogelijk op te groeien.

Continuïteit voor ouders en kinderen

Op 1 januari 2022 start de hernieuwde samenwerking, dan neemt de regio Zuid Oost Utrecht afscheid van niet-gecontracteerde zorgaanbieders. Met zorgaanbieders die per 1 januari 2022 géén overeenkomst meer hebben met de gemeenten, komen er afspraken om de benodigde zorg voort te zetten voor kinderen zolang zij verblijven bij deze zorgaanbieders.

Naar overzicht