Heel Bunnik in beweging

Buurtsportcoaches Jesper Oele en Mieke Hansen-Hilhorst zijn al jaren een bekend gezicht in de gemeente Bunnik. Sinds afgelopen zomer worden ze versterkt door Gento Wijngaard. Samen zetten zij zich als buurtsportcoaches in voor Bunnik Beweegt met als belangrijkste doel: een gezonde leefomgeving.

Vorig jaar liep Gento nog stage bij Bunnik Beweegt, inmiddels is hij zelf buurtsportcoach. ‘Ik ben er echt ingerold’ vertelt Gento. ‘Ik vind het echt heel leuk om in de gemeente Bunnik aan de slag te gaan’. En dat is te zien: naast buurtsportcoach traint hij sinds kort ook de meiden onder de 15 bij SVO Krommerijnstreek. Op deze manier leert hij de gemeente steeds beter kennen.

De grootste binnenspeeltuin van de gemeente Bunnik

Eén van de eerste activiteiten waar Gento mee aan de slag mocht, was de Bunnikse Spelen. Een evenement voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. ‘Maar hoe leuk zou het zijn als we in de winter ook wat organiseren?’ vroeg Gento zich af. De buurtsportcoaches zijn nu druk bezig met het organiseren van een sportinstuif voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar in de kerstvakantie. ‘We willen er echt de grootste binnenspeeltuin van de gemeente Bunnik van maken’ vertelt buurtsportcoach Mieke. Voor meer informatie houdt vooral de pagina’s van Bunnik Beweegt in de gaten!

Dynamische schooldag

Bunnik Beweegt werkt veel samen met studenten van de sportacademie. Deze studenten worden vaak ingezet op scholen om meer beweging in de klas te stimuleren. De dynamische schooldag is een vervolg op deze samenwerking. Onder begeleiding van Bunnik Beweegt zetten twaalf studenten zich in op de verschillende scholen in de gemeente. Binnen deze scholen gaan de studenten aan de slag met bewegingsonderwijs, extra stimulans voor kinderen met een motorische of sociaal emotionele achterstand en energizers. ‘We gaan echt kijken hoe we de kwaliteit van de bewegingslessen kunnen verbeteren, zodat kinderen écht vooruitgang boeken’ vertelt Gento. Buurtsportcoach Jesper vult aan: ‘Het helpt enorm als kinderen tussen de lessen door er even uit kunnen. Door de energizers ontstaat er een afwisseling tussen inspanning en ontspanning wat een positieve invloed heeft op de resultaten’.

Buiten spelen

U kunt de studenten ook tegenkomen in de dorpen tijdens de buiten speel momenten van Bunnik Beweegt. In oktober zijn ze elke woensdagmiddag tussen 14:00 en 15:00 uur bij de Schoudermantel in Odijk. In november zijn ze elke woensdagmiddag te vinden bij de Kersentuin in Bunnik en in december bij het Kwartier in Werkhoven.