Gemeente ondersteunt digitaal dorpsplein Bunnik

Datum: 14 juni 2019

Een aantal lokale ondernemers uit Bunnik heeft gezamenlijk een digitaal dorpsplein opgezet. Op www.dorpsplein-bunnik.nl is het aanbod van de deelnemende winkels te vinden en met één account te bestellen.

De initiatiefnemers hebben de gemeente gevraagd of er mogelijkheden zijn om dit initiatief te ondersteunen. Het college wil hier aan bijdragen door de schenking van een duurzaam bezorgmiddel, een elektrische bakfiets.

Door de online bestellingen op een duurzame manier te bezorgen zijn minder mensen genoodzaakt om met de auto richting het centrum van Bunnik te gaan. Daarnaast worden de winkels zo beter toegankelijk voor mensen die niet meer zelfstandig boodschappen kunnen doen. Inwoners van Bunnik kunnen nu bewust kiezen om boodschappen te bestellen bij de lokale winkeliers in plaats van regionale bezorgdiensten. Hiermee vergroten we de kansen om de huidige winkelvoorzieningen in de gemeente te behouden. 

Dit sluit aan op de doelen uit het collegeprogramma 2018-2022 “Bunnik bouwen voor elkaar”, waarin we streven naar duurzame mobiliteit, toegankelijke voorzieningen, het behoud van lokale basisvoorzieningen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Doordat het voor meerdere ondernemers mogelijk is om aan te sluiten bij het digitale platform of een vergelijkbaar online dorpsplein op te richten, is het voor de gemeente mogelijk om een eenmalige bijdrage te leveren aan dit gezamenlijke initiatief van de ondernemers uit Bunnik.

Op dit moment wordt nog in overleg met de initiatiefnemers en de regionale sociale dienst bekeken of er iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt is die de bezorging kan gaan doen. Zodra hier meer duidelijkheid over is én de elektrische bakfiets is geleverd, zult u de bezorgfiets regelmatig in het straatbeeld gaan tegenkomen.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten