Gemeente Bunnik verkozen tot toplocatie voor kleine ondernemers

Elsevier Magazine heeft samen met Bureau Louter uit Delft de economische prestaties van alle gemeenten en regio’s langs de lat gelegd. Het ondernemersklimaat voor kleine ondernemers is in de gemeente Bunnik het meest gunstig. In het overzicht Toplocaties 2021 staat de gemeente Bunnik daarom op 1.

Samenwerking zorgt voor succes

Uit het rapport Toplocaties 2021 blijkt dat een goed lokaal vestigingsklimaat geen vanzelfsprekendheid is. Kleine ondernemers zijn afhankelijker van een gemeente dan grote ondernemers. Is de gemeente soepel of lastig in het verlenen van vergunningen? Zorgen de lokale overheden ervoor dat er voldoende ruimte is op bedrijventerreinen? Samenwerking is een van de factoren die het economische succes van Bunnik verklaren. De gemeente kan volgens wethouder Ali Dekker faciliteren en inspireren.

‘We liggen uitstekend’

Het belangrijkste pluspunt van Bunnik is de bereikbaarheid. ‘Laten we eerlijk zijn, we liggen waar we liggen, en we liggen uitstekend,’ zegt wethouder Ali Dekker. De A12 loopt langs de dorpen Odijk en Bunnik. Binnen een uur ben je in de grote steden. Er is een treinstation en er wordt een fietsroute aangelegd van Veenendaal, door Bunnik naar Utrecht. Dankzij de ‘fietssnelweg’ is (elektrisch) fietsen een serieus alternatief voor auto en trein.

Optimaal werken en wonen

De gemeente plukt de vruchten van Utrecht en het Utrecht Science Park (USP). Omgekeerd is de stad Utrecht en het USP door groene buurgemeenten zoals Bunnik een aantrekkelijke vestigingsplaats voor internationale bedrijven. Een succesvolle werkomgeving hangt volgens Dekker samen met een aantrekkelijke woonomgeving. In Beste gemeenten, een ander onderzoek van EW en Bureau Louter naar de woonaantrekkelijkheid van alle gemeenten, staat Bunnik op de achttiende plek.

Bron: artikel EW Magazine

Naar overzicht