Feestelijke jaarwisseling

Datum: 13 januari 2020

Het college van burgemeester en wethouders wenst u een mooi en gezond 2020! U bent van harte uitgenodigd voor de nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 7 januari om 20.00 uur in ons gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

De jaarwisseling is in Bunnik, Odijk en Werkhoven feestelijk gevierd. Voor politie en brandweer was het beheersbaar en overzichtelijk. De hulpdiensten melden geen noemenswaardige incidenten.
De hoogte van het bedrag van de schade die is gemaakt, bijvoorbeeld kapotte prullenbakken, wordt de komende dagen duidelijk.

Goed werk
Politie, brandweer en gemeentelijk toezichthouders (boa’s) hebben in de dagen voorafgaand aan oud & nieuw en tijdens de jaarwisseling, goed werk geleverd. Ze werden hierbij ondersteund door het Bunnikse jongerenwerk en een aantal jongeren uit de gemeente.

Reinigingsdienst Midden Nederland (RMN) en medewerkers van de gemeente hebben van te voren preventieve maatregelen genomen zoals extra glasbakken plaatsen en prullenbakken legen en dichtzetten.

Campagne ‘Houd rekening met elkaar’
Ook dit jaar heeft de RMN de plastic borden ‘Gelukkig Nieuwjaar, houd rekening met elkaar’ opgehangen bij de vuurwerkluwe zones. Bovendien zijn op meerdere locaties posters verspreid met diezelfde boodschap, die inwoners achter het raam konden plaatsen.  En op de gemeentelijke, sociale mediakanalen en in het Bunniks Nieuws is aandacht besteed aan de actie.

Jongeren en vuurwerk
Omdat de gemeente meer jongeren wil betrekken bij de jaarwisseling, is samen met wijkagent Erik van Breukelen, een filmoproep geplaatst voor jongeren. De wijkagent vroeg daarin om hulp bij het maken van een filmpje over veilig omgaan met vuurwerk. 5 jongeren uit Odijk en Werkhoven tussen de 13 en 19 jaar hebben hierop gereageerd en samen een film gemaakt. Het filmpje is ontzettend goed bekeken op sociale mediakanalen (meer dan 5.000 keer) en er zijn veel positieve reacties op gekomen. Nogmaals hartelijk dank aan de filmtalenten Amber van de Kuil, Roel Houwer, Vincent van Leeuwen, Luuk van Berkel uit Odijk en Thijmen de Klein uit Werkhoven voor jullie hulp!

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten