Eerste woningen Rhijnhaeghe opgeleverd

rijwoningen Rhijnhaeghe

Op maandag 19 en dinsdag 20 juli vond de oplevering van 10 huurwoningen van project Rhijnhaeghe in Bunnik plaats door ontwikkelaar Sustay. Beheerder Van ’t Hof Rijnland overhandigde, verdeeld over twee dagen, elk uur de sleutels aan de nieuwe bewoners. Dit is de eerste oplevering van in totaal 91 woningen die onderdeel zijn van de nieuwe woonbuurt Rhijnhaeghe.

Gefaseerde oplevering

Van ’t Hof Rijnland, de beheerder van de rijwoningen, heeft veel maatregelen genomen om de oplevering coronaprrof te laten verlopen. Zo is er verspreid over 2 dagen opgeleverd, om hiermee onderling contact tot een minimum te beperken.

Duurzame nul-op-de-meter woningen

De nieuwe, kleinschalige woonbuurt Rhijnhaeghe wordt gebouwd door Schutte Bouwbedrijf. Momenteel zijn zij nog volop bezig met de bouw van 6 twee onder één kap woningen en 75 appartementen. De 10 rijwoningen, verdeeld over 2 blokken, zijn in slechts 20 weken gerealiseerd. Alle woningen zijn voorzien van 3 woonlagen, waaronder een ruime zolder, luxe keuken en badkamer, een eigen parkeerplaats én een royale voor- en achtertuin. De voortuinen worden in het najaar nog voorzien van een groene haag. Bovendien zijn alle ‘full-electric’ woningen geheel nul-op-de-meter. Dat komt onder andere door 24 tot 29 zonnepanelen per woning. Sustay en Schutte leverden dit type rijwoningen al eerder op in Waalwijk (project Mercatorhof). Daar krijgen de bewoners bij normaal gebruik zelfs geld terug op de energierekening.
Het gehele project Rhijnhaeghe is waarschijnlijk eind 2021 opgeleverd.

Naar overzicht