Doorstroming door nieuwbouw aan de Molenweg

Datum: 31 januari 2020

Aan de Molenweg in Bunnik komen 24 nieuwe huurappartementen. Dit is één van de projecten waarmee door bouwen binnen de dorpen de doorstroming in de woningmarkt in de gemeente Bunnik wordt geholpen.

Voor deze vrije sector appartementen krijgen inwoners van de gemeente Bunnik als eerste de gelegenheid om te reageren op deze woningen. Dat is goed nieuws, want dit project draagt zo bij aan de doelstellingen uit de Visie op wonen en helpt bij het op gang brengen van de doorstroom in de woningmarkt. Er zijn in de gemeente Bunnik nauwelijks appartementen beschikbaar.. Appartementen zijn voor een brede doelgroep interessant. Bijvoorbeeld ouderen van wie de huidige koopwoning veel te groot is geworden. Zij hebben met dit project de mogelijkheid gelijkvloers te wonen met de voorzieningen op loopafstand. De locatie van het project aan de Molenweg in het hart van Bunnik, met eigen parkeerruimte voorziet in veel woonwensen. Als deze mensen doorstromen, komen er weer koopwoningen voor gezinnen vrij in onze gemeente. Maar ook voor tweeverdieners zijn deze driekamer appartementen een prima optie. Kortom, de woningen sluiten aan bij de vraag van een brede doelgroep.

In november 2019 heeft de ontwikkelaar een informatieavond gehouden en zijn de eerste ontwerpen getoond aan de belangstellenden en omwonenden. Voor het slopen van de huidige bebouwing, waaronder het tankstation en de molenromp is de vergunning aangevraagd.

De molenromp is geen gemeentelijk monument, maar in het ontwerp van het bouwplan wordt nog wel verwezen naar de oorspronkelijke molen die op deze plek heeft gestaan. De gedenksteen krijgt een plek in het metselwerk, in de verharding en het straatwerk komt  het silhouet van de molen terug en bij de entree van het nieuwe gebouw komt een betonnen bank die verwijst naar een molensteen.

Het college van de gemeente Bunnik is vanuit het oogpunt van volkshuisvesting blij met deze ontwikkeling omdat hier op relatief korte termijn 24 huurappartementen komen die voorzien in de vraag van verschillende doelgroepen in de gemeente. Met de verwijzingen in het bouwplan naar de oorspronkelijke molen blijft het gedachtegoed van de molen die er ooit stond en de Molenweg behouden.

Meer informatie vindt u hier

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten