De terrassen gaan weer open

Datum: 29 mei 2020

Vanaf 1 juni om stipt 12.00 uur gaan de terrassen weer open. Dat zal voor veel mensen een heerlijk moment zijn. Zij kunnen weer eens lekker wat drinken en eten op een fijne plek buiten de deur. De horecaondernemers staan te popelen om hun deuren weer te mogen openen. Onder bepaalde voorwaarden mogen zij bovendien hun terras tijdelijk vergroten of een nieuw terras openen.

Er geldt voor het terras buiten geen maximum aantal bezoekers. Wel moet iedereen aan een tafeltje zitten en geldt de 1.5 meter afstand voor bezoekers die geen gezin vormen.

Tijdelijke regels

Voor ondernemers is het natuurlijk enorm puzzelen. Gaat het passen? De gemeente steunt de lokale ondernemers en is bereid om creatief en flexibel om te gaan met verzoeken van ondernemers voor uitbreiding van hun terras of voor hun initiatieven voor het openen van een nieuw terras. Er gelden hiervoor nieuwe, tijdelijke regels. Die zorgen ervoor dat het veilig gebeurt en dat er genoeg ruimte overblijft voor voetgangers, fietsers en ander verkeer. 

Voor ondernemers

Horecaondernemers kunnen een aanvraag doen voor een gedoogbeschikking voor een terrasuitbreiding of voor een nieuw terras. Aanvragen kan via mail: post@bunnik.nl. of via het webformulier. Een plan voor een nieuw terras leggen zij ter beoordeling voor aan wijkregisseur Bert uit de Bosch.  wijkregisseur@bunnik.nl

Spelregels

De regels voor de tijdelijke uitbreiding van (nieuwe) terrassen kunt u hieronder downloaden.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten