Collegetour 2022: op bezoek in Odijk, Werkhoven en Bunnik

Afgelopen mei is het college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. Met twee nieuwe gezichten binnen het college, wilde het college graag (opnieuw) kennismaken met inwoners en organisaties én om te horen wat er allemaal speelt in de gemeente. U kreeg de mogelijkheid om het college uit te nodigen: bij u thuis, op school, bij de vereniging of ergens anders in de drie dorpen. In totaal heeft het college 30 uitnodigingen ontvangen.

In september was het dan zover en ging de collegetour 2022 van start. Wethouder Hilde de Groot: “We gaan op de fiets de dorpen door, op weg naar allerlei inwoners. Geweldig om op deze manier inspirerende mensen te ontmoeten en de dorpen te leren kennen”. In drie dagdelen ging het college bij tien uitnodigingen langs. Ze raakten in gesprek met de mensen en organisaties uit de drie dorpen, die lief en leed, zorgen en ideeën met hen deelden.

Wethouder Julie d’Hondt: “Ik ben vooral onder de indruk van al die mensen die ik heb ontmoet die zich met hart en ziel inzetten voor een mooi en sociaal Werkhoven, Odijk en Bunnik”. Verhalen van mensen die trots waren op hun woning, de woonomgeving of over hun organisatie en toekomstplannen.

Ook waren er kritische geluiden. Denk bijvoorbeeld aan afhandeltermijnen, vergunningen en het contact met de gemeente. Wethouder Ali Dekker: “Het is van belang om naar de geluiden van onze inwoners en organisaties te luisteren. Niet alleen naar de positieve, maar ook de kritische geluiden. Daar kunnen we als gemeente Bunnik het meeste van leren. We doen het uiteindelijk samen.”

Tijdens de collegetour kon het college helaas niet bij iedereen langsgaan. Daarom maken zij op andere manieren gebruik van de uitnodigingen die verstuurd zijn. Bijvoorbeeld een collegebezoek op een later moment, twee wethouders die langsgaan of een-op-een-gesprekken op het gemeentehuis of bij iemand thuis.

De collegetour is nu voorbij, maar één ding is zeker: het college hoopt u en de andere inwoners en organisaties vaker op deze manier te mogen ontmoeten. Burgemeester Ruud van Bennekom: “De ontmoetingen zijn mij het meest bijgebleven. Het waren prettige, open en leerzame gesprekken. Aan de collegetour en ontmoetingen geven wij graag een vervolg. Binnenkort meer daarover.”