College besluit tot renovatie voetbalvelden

Datum: 29 mei 2019

Het college wil in het kader van de jaarlijkse investeringen in de gemeentelijke sportparken € 160.000,- beschikbaar stellen voor de renovatie van de voetbalvelden van Bunnik ’73 en SV Odijk. Deze investering was al begroot en maakt deel uit van het meerjaren onderhoud van de accommodaties van Sporthuis Bunnik. De gemeenteraad moet hier nog toestemming voor geven.

Het merendeel van het geld zal besteed worden aan de renovatie van twee gras voetbalvelden. Die periodieke renovatie is noodzakelijk om de velden in goede wedstrijdconditie te houden. Het Sporthuis is verantwoordelijk voor de uitvoering die deze zomer zal plaatsvinden. Naast deze investeringen zal er dan ook geld beschikbaar worden gesteld voor de aanleg van gronddepots op de sportparken. Hiermee kan grond hergebruikt worden, waardoor er duurzaam wordt gewerkt. Dat ook in de kosten en in ritten met vrachtauto’s om de grond aan te voeren.

Wethouder Jorrit Eijbersen: ‘Sport en bewegen zijn belangrijk voor een gezond Bunnik. Met goede accommodaties bouwen we niet alleen aan een gezond en actief Bunnik, maar zorgen we ook dat onze sportverenigingen goede voorzieningen hebben. Bovendien doen we het duurzaam.’