Bunnikse veteranen ontmoeten elkaar

Datum: 4 juli 2019

‘Alles blijft terugkomen van toen’

Bovenstaand citaat komt uit een gedicht van Lavie Harel. Tijdens de veteranenbijeenkomst las veteraan Mees Bax het gedicht voor. Het is voor een niet-veteraan moeilijk voor te stellen wat de veteranen meegemaakt hebben tijdens hun missies; of dit nu lang of korter geleden is.

Veteraan Anton de Groot vertelde over zijn ervaringen tijdens zijn uitzending namens Unifil begin jaren tachtig. De Groot: “Ik kijk positief terug op de uitzending. Ik heb veel geleerd, zoals hoe om te gaan met stresssituaties, relativeren, 'tevreden zijn met wat je hebt' en heb ondervonden hoe je kunt doorzetten. Ik heb er kameraadschap, door dik en dun, aan over gehouden”. 

Het gemeentebestuur heeft veel waardering voor de inzet van onze veteranen. Burgemeester Van Bennekom sprak hen toe: “Namens het gemeentebestuur van de gemeente Bunnik uit ik onze grote dank en respect voor uw inzet –waar ook ter wereld- voor vrijheid, vrede en democratie”.

Er was voldoende gelegenheid voor ontmoeting en het uitwisselen van ervaringen. Mede dankzij een uitgebreide ‘blauwe hap’ (Indische maaltijd) die met smaak genuttigd werd. Daarmee was het een geslaagde en gezellige bijeenkomst.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten