Bunnik krijgt led-verlichting

Datum: 6 november 2018

In de gemeente Bunnik wordt in een periode van drie jaar alle bestaande openbare verlichting vervangen door led-verlichting. Dit is een van de maatregelen voor verduurzaming.

De vervanging van de oude lampen door led-verlichting levert niet alleen energiebesparing op, maar verlengt ook de levensduur van de verlichting. De oude, traditionele lampen gingen ongeveer vier jaar mee, terwijl een led-lamp twaalf tot vijftien jaar meegaat. Bovendien geeft led-verlichting veel minder storingen. Bijkomend voordeel is dus dat er minder vervangingskosten zullen zijn.

Planning werkzaamheden

In december van dit jaar wordt met de eerste fase van de vervanging begonnen in Bunnik. Rond de zomer van 2019 is Odijk aan de beurt en in 2020 wordt in Werkhoven de verlichting vervangen door led-verlichting. De lichtmasten zelf worden niet vervangen of verplaatst. Wel worden er andere armaturen, die geschikt zijn voor led-verlichting, op de masten gemonteerd.

Inloopavond

Voor de eerste fase nodigen wij de bewoners uit Bunnik uit om de nieuwe verlichting te komen bekijken tijdens een inloopavond. U krijgt informatie over de uitvoeringsplanning en kunt de armaturen bekijken die worden toegepast. Aannemer Ziut is dan ook aanwezig om vragen te beantwoorden.

U bent van harte welkom op: woensdag 14 november 2018 van 19.30 tot 21.00 uur in Locatie 78, Burgemeester van de Weijerstraat 78 in Bunnik

(foto van Ziut B.V.)

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten