Brief burgemeester Van Bennekom aan alle inwoners

Datum: 16 maart 2020

Beste Bunnikers,

Het is een rare tijd. De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Door de landelijke maatregelen kunnen we niet de dingen doen, zoals we die gewend zijn. Onze kinderen kunnen niet naar school, we kunnen niet sporten, restaurants zijn dicht en evenementen afgelast. Van de ondernemers die getroffen worden, vergt dit veel. Dat geldt ook voor alle verenigingen die zich soms maanden hebben voorbereid op mooie concerten, sportwedstrijden en andere ontspanning. We maken ons allemaal zorgen over hoe dit verder gaat. Mij heeft een filmpje van de NOS goed geholpen bij het begrijpen van de situatie.

Officieel zijn er vooralsnog gelukkig nog geen coronagevallen in Bunnik. De bescherming van onze gezondheid is nu het allerbelangrijkste. Daarom moeten we onze sociale contacten zoveel mogelijk beperken. Dat is niet gemakkelijk, want we zijn sociale wezens en zoeken elkaar graag op. Helemaal nu, in deze onzekere tijden. Dat kan nu helaas even niet.

Ik ben trots op iedereen die dit begrijpt en zich inzet voor de gezondheid van ons allemaal. Door je te houden aan de afgekondigde maatregelen en het delen van deze boodschap. Mooi ook dat er in Bunnik initiatieven zijn om elkaar te helpen. Zo zie ik bijvoorbeeld de Facebookgroep Coronahulp Bunnik. Daar bieden inwoners van Bunnik hulp aan elkaar aan.

Deze brief is om jullie een hart onder de riem te steken. Ik zal de komende tijd zoveel mogelijk contact zoeken met getroffen ondernemers, verenigingen en inwoners.

Bunnik is een betrokken en zorgzame gemeenschap. Dus ik heb alle vertrouwen dat jullie de benodigde veerkracht en het gezonde verstand zullen inzetten. De komende tijd zullen we er samen het beste van moeten maken. Laten we dat doen met verstand, kalmte en met oog voor elkaar.

Ruud van Bennekom,
burgemeester

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten