Bouw in buurtschap Odijk kan beginnen

Datum: 13 juni 2018

Het bestemmingsplan Buurtschappen van Odijk is onherroepelijk. Dat betekent dat alle lichten op groen staan voor de realisatie van woningbouw. Voor alle betrokkenen is dit een mijlpaal in een langlopend proces en dat werd op maandag 11 juni gevierd bij boerderij Het Burgje die ook bij het plan hoort. Een bont gezelschap vierde deze aftrap, variërend van vertegenwoordigers van de gemeente Bunnik en projectontwikkelaar Explorius, tot woningzoekenden en natuurlijk de medewerkers van Reinaerde.

Het glas wordt geheven op de toekomst van Het Burgje.

Wethouder Jorrit Eijbersen opende de bijeenkomst. ‘Het is historisch te noemen dat de procedure voor dit bestemmingsplan zonder tegenslag is verlopen’, zei hij. Alfred Tibben, de directeur van Explorius, vulde hem aan: ‘We zijn blij dat het zover is. In september starten we met de verkoop van de woningen en begin 2019 verwacht ik dat de eerste spade in de grond gaat om het terrein bouwrijp te maken. Eind volgend jaar zullen dan de eerste woningen worden opgeleverd.’

Wethouder Eijbersen en Alfred Tibben van Explorius deden de aftrap.

Ook vanuit het Utrecht Science Park (USP) waren verschillende belangstellenden bij dit feestelijke moment. Tom Straeter werkt voor de stichting Utrecht Science Park en is aanspreekpunt huisvesting en dienstverlening voor de bedrijven die op het Utrecht Science Park zijn gevestigd. ‘Voor bedrijven op het Utrecht Science Park is het belangrijk dat het personeel in de nabijheid kan wonen’, vertelt hij. ‘De beschikbaarheid van woningen voor medewerkers is dus belangrijk voor ons vestigingsklimaat. Het aantal medewerkers bij de kennis- en onderzoeksinstellingen en bij de bedrijven op het Utrecht Science Park is de afgelopen jaren sterk gegroeid tot 27.000 medewerkers. Dit aantal zal naar verwachting de komende jaren nog sterk toenemen.’ Het Utrecht Science Park is inmiddels het grootste science park van Nederland, zo blijkt uit een rapport dat deze week is verschenen.

De contouren van het project zijn al zichtbaar door de aangebrachte zandlaag.

Nadat de champagnekurken knalden, werd er geproost op het heuglijke feit dat de bouw kan beginnen. Natuurlijk werd er met alle belangstellenden onder een heerlijk zonnetje nog een rondje over het terrein gelopen. Marcus Gernler van Reinaerde vertelde over de omgeving en de paden die met de jongens en meiden van Reinaerde zijn hersteld en aangelegd. Daarnaast waren de contouren van het bouwterrein al zichtbaar door de aangebrachte zandlagen. Tom Olde Keizer van Explorius vertelde over de noodzaak daarvan met het oog op het toekomstige leidingenwerk. Ten slotte was het de beurt aan Peter de Boer, archeologisch adviseur bij de Omgevingsdienst regio Utrecht, om te vertellen over de archeologische vondsten op het terrein.

Zo werd het voor alle aanwezigen niet alleen een feestelijke, maar ook een interessante bijeenkomst. Tom Olde Keizer vertelde tot slot dat er nu al veel mensen staan ingeschreven als belangstellenden voor het project.

Peter de Boer geeft uitleg over de archeologische vondsten.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten