Bouw 12 huurappartementen Rozelaar Odijk gestart

Heijmerink en De Groot bij heipaal
Links wethouder Heijmerink, rechts Ed de Groot

Onder toeziend oog van wethouder Paul Heijmerink en de directeur Ed de Groot van LEKSTEDE Wonen werd afgelopen donderdag de eerste paal geslagen voor de bouw van 12 sociale huurappartementen. De nieuwe woningen aan de Rozelaar worden in het voorjaar van 2022 opgeleverd. Vanaf vrijdag 18 juni is alle verhuurinformatie beschikbaar.

Betaalbare huurappartementen

Wethouder Paul Heijmerink: “De woningnood is groot en we kampen met een enorm tekort aan sociale huurwoningen. Twaalf appartementen lijkt misschien niet veel, maar dit is één van de vele projecten waarmee we in de gemeente Bunnik ons steentje bijdragen. Het is fijn dat de bouw aan de Rozelaar nu is gestart. Mensen krijgen hier een betaalbaar appartement in een groene omgeving.”

Ed de Groot: “We gaan hier een eigentijds en duurzaam project met 12 huurappartementen realiseren. Dankzij een bijdrage van de rijksoverheid is het ook mogelijk geworden de huren van de meeste woningen betaalbaar te laten zijn. Het enorme aantal woningzoekenden vraagt veel woningbouwprojecten in de gemeente Bunnik. Daar wordt hard aan gewerkt en ook dit project levert daarin weer een aandeel.”

Wonen aan de Rozelaar

Het kleinschalige woongebouw bestaat uit drie verdiepingen. De twee- en driekamerappartementen hebben woonoppervlakten van 46 tot en met 62 vierkante meter met een tuin/terras of een (inpandig) balkon. Elk appartement heeft een unieke indeling, zodat er wat te kiezen valt. De appartementen zijn zeer energiezuinig, beschikken over vloerverwarming (warmtepomp) en zijn aangesloten op zonnepanelen. Zo kunnen de bijkomende woonlasten laag blijven. Het ontwerp is van GBS architecten. Aannemersbedrijf J. van Daalen verwacht de appartementen voorjaar 2022 op te leveren. De appartementen zijn geschikt voor iedereen, van jongeren tot en met 65-plussers. De huurprijzen zijn vanaf € 575,- per maand (exclusief servicekosten).

Voorrangsregelingen

De appartementen zijn geschikt voor huishoudens van 1 tot en met 3 personen. Vanwege de grote vraag gelden bij toewijzing van de woningen een aantal voorrangsregelingen. Zo worden er appartementen met voorrang toegewezen aan jongeren tot en met 29 jaar en aan 65-plussers. Ook krijgen inwoners van de gemeente Bunnik (‘lokaal woningzoekenden’) voorrang op een aantal appartementen. Kandidaten die aan de voorrangsregeling(en) voldoen, krijgen daarmee voorrang op de overig woningzoekenden.

Meer informatie

Op vrijdag 18 juni kunnen woningzoekenden reageren via Woningnet. Dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar, zoals de plattegronden, huurprijzen, toewijzingsvoorwaarden en voorrangsregelingen. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de start verhuur kunt u terecht op de website van LEKSTEDE wonen

heimachine slaat heipaal in de grond
Naar overzicht