Beter aangepast sporten door regionale samenwerking

Datum: 4 december 2018

Donderdag 29 november vond een inspiratiebijeenkomst plaats over Uniek sporten en bewegen: sporten en bewegen voor mensen met een beperking. De aanwezigen vanuit (speciaal) onderwijs, zorgaanbieders, fysiotherapiepraktijken, sport- en beweegaanbieders, buurtsportcoaches en gemeenten werden ge├»nspireerd door de persoonlijke verhalen van mensen die ondanks hun beperking kunnen sporten. Een aantal gemeenten in de regio Utrecht, waaronder de gemeente Bunnik, werken samen om dit mogelijk te maken. 

Sporten verbindt, geeft plezier en zorgt dat mensen gezond blijven. Daarom vinden de gemeenten het be-langrijk dat elke inwoner een leven lang kan sporten en bewegen. Daar horen natuurlijk ook inwoners met een beperking bij. Door regionaal samen te werken wil Bunnik met vier andere gemeenten uit de regio Zuidoost Utrecht (De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist) de vraag en het aanbod voor aangepast sporten beter op elkaar laten aansluiten. Dit doen we met uitvoeringspartners zoals buurtsportcoaches, sport- en beweegaanbieders en sociale teams.

Uniek Sporten

Het regionale sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking is gebundeld op de website van Uniek Sporten. Sportaanbieders kunnen op deze website hun aanbod plaatsen, waarmee mensen met een beperking op zoek kunnen gaan naar een geschikt aanbod. De buurtsportcoach ondersteunt bij het zoeken naar een geschikt aanbod en geeft advies met betrekking tot de mogelijkheden en de juiste match.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar het regionale sport- en beweegaanbod? Ga dan naar www.unieksporten.nl en bekijk de mogelijkheden in de buurt.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten