Ben jij jong en zorg jij voor je familieleden? Misschien ben jij een mantelzorger!

Datum: 15 mei 2019

Bijna alle jongeren helpen thuis wel eens mee: opruimen, boodschappen doen of een keer op je broertje of zusje passen. Maar wat als er iemand thuis (één van je ouders, broer/zus) lange tijd ziek of gehandicapt is? Of dat het niet goed gaat met je familielid, omdat hij of zij verslaafd is of een depressie heeft? Dan maak je je zorgen, natuurlijk.

Als je (mee)zorgt voor een langdurig ziek of gehandicapt gezinslid, dan word je mantelzorger genoemd. Ben je jonger dan 25 jaar, dan ben je een ‘jonge mantelzorger’. Je bent echt niet alleen. Eén op de vier jongeren in Nederland is mantelzorger!

Wat biedt het Centrum voor Elkaar van de gemeente Bunnik?

Bij het Centrum voor Elkaar kun je (gratis) langsgaan of bellen om jouw verhaal te vertellen en/of om hulp en tips te vragen. Zij zoeken, voor jou, naar extra hulp of manieren om andere gezinsleden te helpen. Ben je benieuwd naar wat mogelijk is? Whatsapp met Nicolette via: 0618191892. Zij is consulent en geeft je direct advies en tips over mantelzorg en over wat de gemeente Bunnik kan doen.

Laat weten dat je jonge mantelzorger bent en ontvang een goodiebag!

Ben jij een jonge mantelzorger? Wij komen graag met jou in contact, omdat de gemeente Bunnik vindt dat jij een uitje verdient! We geven je daarom graag een goodiebag met een bon voor een uitje. Ben jij zelf geen mantelzorger maar ken je wel een mantelzorger die je een goodiebag wilt geven?

Haal op woensdag 5 juni  tussen 15.00 en 16.30 uur jouw goodiebag op bij:

  • De bibliotheek in Bunnik, Camminghalaan 27 in Bunnik
  • De Schoudermantel in Odijk, Singelpark 5 in Odijk
  • Het Kwartier in Werkhoven, Achterdijk 84 in Werkhoven

Heb je geen tijd om op woensdag 5 juni een goodiebag op te halen? App Nicolette: 0618191892. Zij zorgt er dan voor dat je de goodiebag op een ander moment krijgt.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten