Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Aan de Stegge uit Bunnik

Datum: 03 februari 2017

Op vrijdag 3 februari 2017 om 14.00 uur reikte burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw dr. G.J.C. (Cecile) aan de Stegge, inwoonster van Bunnik. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens de presentatie van het boek 'Vergeten Slachtoffers', geschreven door onder andere mevrouw Aan de Stegge, in opdracht van de Raden van Bestuur van Altrecht en Reinaerde in Zeist.

Het boek gaat over de psychiatrische verpleging en geestelijke gezondheidszorg in Nederland onder de Duitse bezetting en het relatief hoge aantal overleden pati├źnten tijdens de oorlog. Vooral in de WA Hoeve in Den Dolder.

Mevrouw dr. Aan de Stegge heeft verschillende activiteiten ontplooid in en gerelateerd aan haar functie als GGZ-verpleegkundige, onderzoekster en historica. Zij heeft een grote bijdrage geleverd aan de geschiedenis en ontwikkeling van de psychiatrische gezondheidszorg. In de afgelopen jaren was zij erg belangrijk voor het welslagen van het project 'Vergeten Slachtoffers'. Onvermoeibaar en met grote inzet was mevrouw Aan de Stegge hier de drijvende kracht achter.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten