Alcohol en jongeren

Datum: 28 januari 2019

Doe mee aan het onderzoek

“Tijdens de verjaardag van onze 15 jarige zoon, bleek er alcohol te zijn meegebracht, ik wist niet goed hoe ik hier als ouder mee om moest gaan”.

Het afgelopen jaar heeft Joyce, woonachtig in de gemeente Bunnik, onderzoek gedaan naar het alcoholgebruik onder jongeren tussen de twaalf en vijftien jaar in onze gemeente. De resultaten daarvan heeft zij afgelopen zomer gepresenteerd aan de inwoners.

Ze volgt het laatste jaar van de opleiding Master Pedagogiek. Voor haar vervolgonderzoek wil zij de komende tijd graag in contact komen met ouders van jongeren in deze leeftijd. “Ouders zijn niet altijd op de hoogte van het alcoholgebruik bij hun kinderen. Of ze weten niet goed hoe zij hierover het gesprek moeten aangaan. Ik wil ouders graag versterken in hun pedagogische relatie met hun kind”.

Joyce geeft aan dat zij tijdens haar onderzoek ook zal samenwerken met de wijkagenten en jeugdconsulenten van het Centrum voor Elkaar. “Omdat zij een goed beeld hebben van de gevolgen van alcoholgebruik bij deze doelgroep”.

Heeft u als ouder interesse om mee te doen aan haar onderzoek? Of wilt u meer weten over alcohol en jongeren? Neemt u dan contact met Joyce via: joycez84@hotmail.com.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten