Afval: aangepaste ophaaldagen rondom Kerst en Oud en Nieuw

Datum: 24 december 2019

Tijdens de kerstdagen op woensdag 25 en donderdag 26 december en op nieuwjaarsdag woensdag 1 januari is RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) gesloten. Dit betekent dat RMN geen containers leegt en ook de recyclingstations niet open zijn.

Afvalinzameling inhaaldagen

Voor de huishoudens waarbij RMN normaal gesproken op die dagen de container (kliko) leegt of zakken met PMD (plastic verpakkingsmateriaal, metaal (blik) en drankenkartons) ophaalt, is er een andere ophaaldag ingepland.

Afval ophaalschema op postcode

In de gratis RMN-app of via de website https://inzamelschema.rmn.nl (na het intypen van uw postcode en huisnummer) kunt u bekijken wanneer deze inhaaldag is. Let op: dit kan zowel eerder als later zijn dan de gebruikelijke ophaaldag.

Kerstbomen ophalen Bunnik

RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) haalt in januari 2020 kerstbomen op in de gemeente bunnik. U kunt in het inzamelschema zien wanneer RMN langskomt.

Wijze aanbieden kerstboom

Alle versiering, verlichting, slingers en ornamenten moeten uit de kerstboom verwijderd zijn. De boom mag aan de onderkant geen kluit, kruis, pot, bak, of standaard meer hebben. De kerstboom mag maximaal 2.5 meter hoog zijn. Kerstbomen groter dan de maximale lengte neemt RMN niet mee.

Laagbouw: Woont u in een laagbouwwoning, dan kunt u op de ophaaldag de kerstboom vóór 7.30 uur neerleggen op de plek waar u normaal gesproken de container (kliko) aanbiedt.

Hoogbouw: Als u gebruik maakt van een verzamelcontainer, dan kunt u de kerstboom op de ophaaldag vóór 7.30 uur op de stoep neerleggen op 5 meter afstand van de verzamelcontainer.

Alleen echte kerstbomen

RMN haalt alleen echte kerstbomen op. Kunstbomen en andere bomen dient u zelf in te leveren bij het recyclingstation. Voor het vervoeren van de overige bomen kunt u op afspraak een aanhangwagen lenen van het dichtstbijzijnde recyclingstation.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten