Onderzoek in de grond naar aardwarmte

Tractor die palen in de grond boort

Vanaf maandag 10 augustus wordt in de buurt van Bunnik (oosten en zuiden) en Odijk (noordoosten) onderzoek naar de grond gedaan. Dit is een onderzoek naar aardwarmte. Bewoners en bedrijven in de directe omgeving ontvangen hierover een brief aan huis. Het is een verkennend onderzoek. Er wordt dus geen aardwarmte gewonnen.

Wat kunt u ervan merken?

Bij seismisch onderzoek worden geluidsgolven de grond in gestuurd. De dikte en ligging van de aardlagen wordt bekeken. Als de geluidsgolven in de grond gaan, kan in de directe omgeving een doffe plof te horen zijn. Van dichtbij kunt u mogelijk ook lichte trillingen voelen alsof een vrachtwagen voorbij rijdt.

Veilig

Dit onderzoek volgt op een eerder onderzoek dat begin dit jaar is gedaan tussen Utrecht en Almere. Seismisch onderzoek wordt in Nederland al langer veilig en succesvol gedaan. Als toezichthouder controleert Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) of het onderzoek veilig wordt gedaan. Zij verleent de vergunning.

Onderdeel landelijk onderzoek

Dit seismisch onderzoek is onderdeel van een landelijk onderzoek van de Rijksoverheid. Zij verzamelen informatie over de ondergrond zodat zij  goed kunnen bepalen waar de winning van aardwarmte mogelijk is.

Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek

Stuur voor vragen een e-mail naar info@scanaardwarmte.nl 

Voor vragen die rechtstreeks met de werkzaamheden te maken hebben, kunt u 24/7 bellen naar 030 233 90 13

Naar overzicht