Samen isoleren in de Oranjebuurt

De gemeente Bunnik nodigt inwoners van de Oranjebuurt in Bunnik uit om mee te doen met de actie ‘Samen Isoleren’.  Het kan makkelijker en goedkoper zijn als u samen met uw buren uw huis isoleert. Het betekent ook dat u comfortabeler kunt wonen en een lagere energierekening heeft. En het is goed voor het milieu.

Deze actie wordt gedaan door de Energie Cooperatie Bunnik en de gemeente Bunnik in samenwerking met adviseur Grijs naar Groen.

Leren van Oranjebuurt

De Oranjebuurt is uitgekozen om als eerste kennis te maken met de actie ‘Samen Isoleren’. We willen leren hoe wij eigenaren van een woning het beste kunnen helpen met informatie en advies. Daarna wil de gemeente ook dit soort acties starten in andere wijken. 

Tips om uw woning te isoleren

Bent u geïnteresseerd kijk dan voor meer informatie bij isoleren van uw woning.

Waarom Samen Isoleren?

In Nederland gaan in de toekomst alle gebouwen van het aardgas af. We hebben daar gelukkig nog even de tijd voor, want het is geen makkelijke opgave. In het landelijk klimaatakkoord is afgesproken dat we in Nederland in 2050 aardgasvrij wonen en werken.

Woningen die zijn gebouwd vóór 2000, zoals die in de Oranjebuurt, moeten eerst beter geïsoleerd worden. Anders kost het warmhouden van de woning te veel stroom. 

Naar overzicht