Project Oude Haven, Odijk

GBV vastgoed en acquisitie heeft een stedenbouwkundig plan laten ontwikkelen om het verouderde leegstaande kantoorterrein aan de Oude Haven te transformeren in een mooie en eigentijdse woonwijk. Het plan voorziet in drie noord-zuid gerichte ‘bouwstroken’ met vijftien grondgebonden woningen en zes sociale huurappartementen.

De herontwikkeling van het terrein leidt niet alleen tot ruimtelijke kwaliteitswinst, maar is ook heel wenselijk in functioneel opzicht. Aan woningen bestaat immers een groot tekort, terwijl de verouderde kantoren hun functie hebben verloren. Daarnaast is rekening gehouden met de verkeersveiligheid van de fietsers op de Oude Haven en vindt het parkeren geheel plaats binnen het plangebied.   

Onlangs heeft het college van B&W van Bunnik groen licht gegeven voor de wijziging van het bestemmingsplan, dat de realisering van het stedenbouwkundige plan mogelijk maakt. Op 14 februari 2019 bespreekt een raadscommissie het nieuwe bestemmingsplan in het Open Huis. Op 7 maart 2019 besluit de hele gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. 

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten