Odijk, Het Burgje

’De buurtschappen van Odijk’

Nieuwe situatie: dit worden de buurtschappen
Nieuwe situatie
Huidige situatie: boerderij Het Burgje
Boerderij Het Burgje

De gemeente Bunnik is trots op het winnende plan voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk rond Het Burgje in Odijk. “We hebben nadrukkelijk gekozen voor kwaliteit, niet voor het hoogste bod. Het gaat het er niet om dat we veel woningen bouwen, maar dat we mooie, duurzame woningen bouwen en dat we aansluiten bij het karakter en de groene kwaliteiten van onze gemeente”, vindt wethouder Jorrit Eijbersen.

Op het platteland, maar vlakbij de stad

Het winnende plan heet ’De buurtschappen van Odijk’. De nieuwe wijk ligt in landelijk gebied aan de andere zijde van de N229 van het dorp Odijk. Het Science Park en de stad Utrecht liggen op maar een kwartiertje fietsen afstand. In de ‘Buurtschappen van Odijk’ woon je straks dus in het groen, maar met alle voorzieningen van Utrecht binnen handbereik.

Inschrijving op nieuwbouw woningen (Fase 2)

Geïnteresseerden kunnen op www.buurtschaphetburgje.nl een account aanmaken. De meeste koopwoningen in bouwfase Fase 1 zijn al verkocht. De inschrijvingstermijn voor fase 2 sluit maandag 16 september 2019. Binnen Fase 2 zijn 44 koopwoningen gepland.

Kenmerken Buurtschappen 'Het Burgje'

De nieuwe wijk beslaat ongeveer 6,3 ha. Zij bestaat uit twee deelgebieden: Het Burgje en De Heuveltjes. In die buurtschappen zullen gefaseerd ongeveer 145 woningen worden ontwikkeld. De monumentale krukhuisboerderij in het gebied, Het Burgje geheten, wordt in het winnende plan een multifunctioneel ontmoetingscentrum.

Bijzonder duurzaam

‘De Buurtschappen van Odijk‘ wordt een van de meest duurzame wijken van Nederland. De woningen worden bijvoorbeeld zeer energiezuinig, zeer comfortabel en toekomstbestendig. Ook bij het waterbeheer en materialengebruik staat duurzaamheid centraal. Verder worden elementen van het boerenland bij Het Burgje, zoals een kersenboomgaard en heggen, in de wijk opgenomen.

Het project is vergund voor woningen met aardgasaansluiting, maar Nijhuis Bouw biedt de kopers de keuze voor een aardgasvrije woning. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook een slimme investering om de waarde van uw huis te verhogen en kosten in de toekomst te voorkomen. Alle woningeigenaren zullen op termijn (voor 2050) verplicht worden om hun woning aardgasvrij te maken, bijvoorbeeld door hun CV ketel te vervangen door een warmtepomp. Kopers van de woningen in Odijk kunnen die keuze nu al maken. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de NMU

Aanbesteding

De gemeente heeft voor deze locatie een nationale aanbestedingsprocedure gevolgd. Daarbij liet ze veel vrijheid aan marktpartijen. Verschillende zaken werd niet tevoren vastgelegd, om zo de creativiteit en deskundigheid van de marktpartijen te prikkelen.

De aanbesteding richtte zich op drie belangrijke pijlers:

1.      Ruimtelijke kwaliteit

2.      Duurzaamheid

3.      Visie op het gebied

Winnend plan

De aanbesteding is in het voorjaar van 2016 gewonnen door de combinatie Explorius Vastgoed & Nijhuis Bouw. Bekijk in deze video hun ontwerp. Vlieg mee met de drone en bekijk van bovenaf naar het Brugje en de omgeving van Odijk.

Meer informatie over het plan van Explorius & Nijhuis Bouw via www.buurtschaphetburgje.nl.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten