Wethouder Paul Heijmerink

Lees hier de blog van wethouder Paul Heijmerink.

Een eigen thuis

Wethouder Paul Heijmerink

24 maart 2021
"
Als wethouder ben ik gevraagd om te starten met een blog. Die wordt vervolgens geplaatst op de gemeentepagina in Bunniks Nieuws en op onze sociale media kanalen. Ik ben 66 en doe niets met sociale media. Ik hecht hier zelf weinig waarde aan. Het is vluchtig en vaak oppervlakkig. Mensen van mijn leeftijd zullen dat misschien wel herkennen.


En ik heb nog even opgezocht wat een blog is. Een blog is ‘een persoonlijk dagboek dat regelmatig wordt bijgehouden’.

Er zijn veel mensen die de activiteiten van een bestuurder vooral via sociale media volgen. En ik vind het belangrijk om als bestuurder te laten zien waar ik mee bezig ben en om daarover verantwoording af te leggen. Daarom bij deze mijn eerste blog! Mijn portefeuille is heel breed. Het gaat over financiën, energie, woningbouw, handhaving en ruimtelijke ontwikkeling. Dus genoeg om over te bloggen volgens mij.

Eén van de eerste dingen die ik vorig jaar als net aangetreden wethouder mocht doen, was het openen van 10 sociale huurappartementen aan de Stationsweg in Bunnik. Dat we meer sociale huur moeten realiseren wist ik al. Maar dat bewoners, die ik bij de opening trof, zo dolgelukkig waren met hun appartement, trof mij zeer.

Het gaat om mensen die voor onze gemeenschap van grote betekenis zijn. Veel jonge mensen zoeken een geschikte woning in onze gemeente. En wij hebben deze mensen hard nodig. Het gaat om mensen die werken in de verpleging, in de supermarkt, in het onderwijs of als agent. Ze zijn lid van verenigingen en zetten zich in als vrijwilliger. Ik vind het belangrijk dat, ondanks corona, het bouwen van betaalbare woningen in Bunnik, Odijk en Werkhoven gewoon door kan gaan en geen vertraging oploopt. Ook blijven we bouwen aan woningen voor ouderen die graag wat kleiner willen gaan wonen zodat hun huis beschikbaar komt voor anderen. Want een eigen woning en een eigen thuis is belangrijk voor iedereen."

Paul Heijmerink
Wethouder gemeente Bunnik
 

Lees ook verhalen uit de samenleving