Verhalen uit de gemeente

Omdat het in deze tijd nog belangrijker is om in verbinding te blijven met elkaar, verzamelen we op deze pagina mooie initiatieven, creatieve oplossingen en ideeën vanuit de samenleving. Wil jij ook je verhaal doen? Mail dan naar communicatie@bunnik.nl

Serena en Marjolein Masterpiece Hair Salon

Serena en Marjolein Masterpiece Hair Salon

Dit zijn Serena, 26 jaar, en Marjolijn, 31 jaar. In oktober 2020 hebben zij een kapsalon overgenomen in Bunnik. Masterpiece Hair Salon is een droom die uitkomt, maar dan moet op 15 december ineens alles dicht. "Wij zijn vanaf het begin van de sluiting zo positief mogelijk gebleven! Leuke ideeën opdoen voor nu maar ook zeker voor de toekomst." Lees hier het hele verhaal.

Bernadet Visser casemanager dementie

Bernadet Visser QuaRijn

Dit is Bernadet Visser, zij werkt voor QuaRijn als casemanager dementie en doet dit in Bunnik en Wijk bij Duurstede. Door Corona kan Bernadet niet zomaar op huisbezoek, maar toch houdt ze op andere manieren contact met haar cliënten. "Contact met en steun van anderen zijn zeker, ook voor mensen met dementie en hun naasten, belangrijk." Lees verder

Shirley Versteeg scoutsleiding bij Katimavic

Shirley Versteeg scouting Katimavic

Shirley Versteeg, 24 jaar, is actief bij de scouting Katimavic als leiding en is daarnaast Theatertechnicus. Door de continu veranderende maatregelen is het lastig om activiteiten te plannen. Toch weet ook Shirley verrassende elementen te bedenken naast de online bijeenkomsten. "Zo weet ik dat ik wat er ook gebeurt iets creatiefs en leerzaams kan bedenken, ondanks de situatie waar we in zitten. Hoe ze dit doet? Lees het hier.

Coby van Wijngaarden casemanager dementie bij Vitras

Coby van Wijngaarden casemanager dementie Vitras

Coby van Wijngaarden, 64 jaar, werkt als casemanager dementie voor Vitras voor de gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede. Ook Coby merkt dat aanpassingen nodig zijn om het werk goed te kunnen doen. "Gesprekken tijdens een wandeling zijn meestal openhartiger." Ze vertelt in haar ervaringsverhaal onder andere over haar ervaring met een schrijnende situatie, maar ze geeft ook een voorbeeld van een grappig moment. Lees het hele verhaal.