Verhalen uit de gemeente

We riepen we u op bijzondere verhalen te delen met ons. En dat deed u. We ontvingen veel mooie verhalen over mensen in Odijk, Werkhoven en Bunnik. Mensen die de afgelopen tijd iets bijzonders voor een ander deden en dus veel betekent hebben. De komende maanden gaan de burgemeester en de wethouders bij een aantal mensen langs om naar deze verhalen te luisteren. 

Wethouder Paul Heijmerink ging op de koffie bij Gerrie en Thea in Werkhoven. 

Foto met Thea van Doorn, Gerrie van der Poel en wethouder Paul Heijmerink
v.l.n.r. Thea van Doorn, Gerrie van der Poel en wethouder Paul Heijmerink

“Fijn om te weten dat iemand voor je klaarstaat”

Gerrie van der Poel vindt het heel vanzelfsprekend dat ze voor haar buurvrouw Thea van Doorn klaarstaat. “Dit doe ik met alle plezier. Het is toch belangrijk dat je een beetje omkijkt naar elkaar? Ik zou dat zelf ook willen. Dat als ik een keer wat meer hulp nodig heb, ik weet dat er iemand in de buurt is die voor mij klaarstaat.”

En Gerrie helpt niet alleen Thea met van alles; zij doet ook regelmatig boodschappen voor Mevrouw Reuss uit Werkhoven, die slecht ter been is. Bovendien heeft Gerrie 18 jaar als vrijwilliger dagelijks gewandeld met mensen met een beperking en cliënten van Philadelphia.

Zelfstandig

Thea, 87 jaar en naar eigen zeggen ‘de oudste en meest verstandige van de straat’, is heel blij met de hulp van haar buurvrouw Gerrie (74). Daarom wilde ze haar graag in het zonnetje zetten. De dames kennen elkaar 45 jaar. Nu wonen ze in Klein Sonsbeek. “Ik woon hier heerlijk,” geeft Thea aan. “En omdat ik zoveel hulp van Gerrie krijg, kan ik hier langer zelfstandig blijven wonen.”

Druk programma

Gerrie en haar man helpen Thea met van alles en komen regelmatig langs voor een gezellig praatje.
Op maandag drinkt Thea koffie bij Gerrie en soms nemen ze samen een rosétje. Maar ook voor tandarts- of doktersbezoeken, kan Thea op Gerrie rekenen. “En soms komt Gerrie gewoon even aanlopen om te kijken hoe het met mij gaat.” Thea heeft een drukke week. “Op andere dagen van de week kaart ik bij Aurora, klaverjas ik in de soos of ben ik te vinden in Bunninchem. Daar kijken we film, of we kaarten, sjoelen, breien voor een goed doel. En ik eet er ook warm. Want koken doe ik niet meer. Op donderdag komt mijn dochter om samen boodschappen te doen,” zegt Thea.

Het weekend is lastig voor Thea. “Dan is het erg stil omdat iedereen het druk heeft met andere dingen. Soms ga ik dan met de regiotaxi eropuit, maar meestal zie ik niet zoveel mensen. Dat vind ik wel jammer.”

Weinig vrijwilligers

Vroeger zaten ze samen in de carnavalsvereniging. Daar hebben ze dan ook veel vrijwilligerswerk voor gedaan. Dan komt meteen een probleem ter sprake waar veel verenigingen in Werkhoven mee kampen. “Het valt op dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden voor de organisatie van het carnaval. Mensen zeggen dat ze geen tijd hebben voor vrijwilligerswerk. Ik hoop dat dat nog beter wordt en dat mensen zich meer gaan inzetten voor het verenigingsleven,” sluit Gerrie af.

Heeft u ook een mooi verhaal?

Kent u iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor uzelf of een ander? Of wilt u uw verhaal delen en daarmee anderen inspireren? Deel uw bijzondere verhaal met ons en wie weet komt een van onze wethouders of de burgemeester, op 1,5 meter afstand, bij u langs om hier meer over te horen. Stuur een e-mail met uw verhaal en contactgegevens naar communicatie@bunnik.nl.

Archief

Lees hieronder de eerder gedeelde verhalen uit de samenleving. Klik een item open om het artikel te lezen.