Burgemeester Ruud van Bennekom

Op deze pagina leest u de blog van de burgemeester in het teken van Corona.

Janssen komt er ook aan!

Ruud van Bennekom

31 maart 2021
"Afgelopen week hoorde ik iemand met lichte opwinding in de stem zeggen: “En Janssen komt er ook aan!” Even schakelen om door te hebben waar het over ging. En ja, het betreft het vierde vaccin dat in Nederland is goedgekeurd en dat vanaf april beschikbaar moet komen.

 

Bijna drie maanden geleden werd in ons land de eerste prik gezet en we zijn nu op weg naar het driemiljoenste vaccin dat gegeven kan worden.

Iedereen wil natuurlijk graag weten wanneer hij of zij aan de beurt komt. Dat gaat gepaard met de nodige onzekerheden. De landelijke vaccinatiestrategie wisselt nogal eens als het gaat om de volgorde van groepen die ingeënt worden. Afgesproken hoeveelheden van de vaccins komen pas later beschikbaar. De minister van VWS zegt dat we aan het begin van de zomer allemaal de mogelijkheid krijgen om gevaccineerd te worden. Bijna tegelijk is er een pauze, vanwege mogelijke bijwerkingen van het AstraZeneca vaccin.

Gelukkig blijkt dat laatste niet op te wegen tegen de voordelen van het grootschalig vaccineren en kunnen GGD en de huisartsen weer verder met vaccineren.

In het paasweekend starten de huisartsen van Bunnik, Odijk en Werkhoven met het vaccineren van de 63- en 64-jarigen. De gemeente ondersteunt de huisartsen daarin. Voor de huisartsen is dit met alle groepen die nog gaan volgen een enorme klus. De jaarlijkse griepprik voor de 60-plussers is al heel wat, maar dit is nog veel omvangrijker en het komt naast het “gewone” werk dat in de praktijken ook doorgaat.

Ik wens onze huisartsen, hun medewerkers en natuurlijk ook de GGD veel sterkte en succes met de vaccinatiecampagne. Buiten is het lente en we snakken allemaal naar de zomer en het gewone leven. De vaccinaties helpen ons daarnaartoe op weg.

Ps. Wilt u weten wanneer en op welke manier u wordt uitgenodigd voor uw vaccinatie? Ga naar de website van de Rijksoverheid."

Ruud van Bennekom,
Burgemeester van Bunnik
 

Lees ook de voorgaande blogartikelen

Lees ook verhalen uit de samenleving