Berichten van het college

Dit is voor iedereen een moeilijke tijd. Corona beperkt ons dagelijks leven. Het college van burgemeester en wethouders ziet dat ook gebeuren. Op deze pagina delen zij graag met u wat hen opvalt tijdens deze tijd, waar we extra op moeten letten en welke mooie initiatieven er zijn. 

Wethouder Jocko Rensen

Wethouder Jocko Rensen

14 april 2021 - Lentegroen

"Gooi de ramen open,
laat de wereld binnen,  
de winter geeft zich over,   
de lente kan beginnen."

Lees verder of kijk de vlog over lentegroen bij Reinaerde.

Wethouder Ali Dekker

Wethouder Ali Dekker

07 april 2021 - Kind in coronatijd
"It takes a village to raise a child, wordt ook wel gezegd. Oftewel een dorp is de beste plek om kinderen groot te brengen in gewoon Hollands. Dat geldt in deze tijd misschien nog wel sterker. De gemeente Bunnik staat al sinds jaar en dag te boek als een kindvriendelijk gemeenten met veel en veilige speelruimten." Lees verder.

Burgemeester Ruud van Bennekom

Ruud van Bennekom

31 maart 2021 - Janssen komt er ook aan!
"Afgelopen week hoorde ik iemand met lichte opwinding in de stem zeggen: “En Janssen komt er ook aan!” Even schakelen om door te hebben waar het over ging. En ja, het betreft het vierde vaccin dat in Nederland is goedgekeurd en dat vanaf april beschikbaar moet komen. Bijna drie maanden geleden werd in ons land de eerste prik gezet..."  Lees verder op deze pagina.

Wethouder Paul Heijmerink

Wethouder Paul Heijmerink

24 maart 2021 - Een eigen thuis
Ik ben 66 en doe niets met sociale media. Ik hecht hier zelf weinig waarde aan. Het is vluchtig en vaak oppervlakkig. Mensen van mijn leeftijd zullen dat misschien wel herkennen. En ik heb nog even opgezocht wat een blog is. Een blog is ‘een persoonlijk dagboek dat regelmatig wordt bijgehouden’... Lees hier het hele blogartikel.

Wethouder Jocko Rensen

Wethouder Jocko Rensen

17 maart 2021 - Wijsheid is vaak grijs
"Maandagmiddag in de oude bibliotheek in Bunnik. De sjoelbak staat op tafel en wordt gebruikt door een oudere dame. De punten worden geteld. Verdeeld over verschillende ruimtes verblijven mensen op afstand van elkaar. Mensen voelen zich thuis. Er is geroezemoes..." 
Lees verder op deze pagina.

Wethouder Ali Dekker

Wethouder Ali Dekker

10 maart 2021 - Lichtpuntje
"Er hing haast een feestelijke sfeer tijdens mijn eerste bezoek aan de kapper. Zo fijn dat ze weer aan de slag mogen. Ook de middenstanders van niet essentiële winkels krijgen iets meer ruimte. In plaats van het afhalen van je bestelling mag er nu op afspraak even gewinkeld worden. Maar is het genoeg?" Lees hier het hele blogartikel.

Burgemeester Ruud van Bennekom

Burgemeester Ruud van Bennekom

03 maart 2021 - Hoe inspireer jij?
"Deze week zijn er kleine versoepelingen in de coronamaatregelen. Leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen weer mondjesmaat naar school, meer groepen mogen buiten sporten en de kappers kunnen hun scharen en tondeuses weer oppakken. Meer is er kennelijk nog niet mogelijk en dat is voor velen een bittere pil. Ik vind het heel spannend..." Lees verder op deze pagina.

 

Lees ook verhalen uit de samenleving
Het college
Van links naar rechts: wethouder Jocko Rensen, wethouder Paul Heijmerink, burgemeester Ruud van Bennekom en wethouder Ali Dekker