Ontwerp voor een nieuw vrij liggend fietspad aan de Zeisterweg

De gemeente Bunnik wil een vrij liggend fietspad aanleggen langs de Zeisterweg in Odijk op het deel tussen de Provincialeweg en de Singel. Hier ligt nu grotendeels een voetpad. Aanleiding voor de aanleg van een vrij liggend fietspad is het vergroten van de verkeersveiligheid voor de fietser.

In bovenstaande figuur is met de rode lijn het plangebied aangegeven.

Varianten en uw voorkeur

Er zijn twee schetsontwerpen opgesteld (zie onderstaand)

Variant 1: voet- en fietspad gecombineerd (profiel A):

Het fietspad en voetpad liggen direct tegen elkaar. Hierdoor ontstaat er een groene ruimte tussen de particuliere percelen en het toekomstig tracé. Hierin kunnen geen bomen worden geplant i.v.m. de ligging van een kabel.

Variant 2: voet- en fietspad gescheiden (profiel B):

Het fietspad en voetpad liggen gescheiden van elkaar. In dit ontwerp ontstaat een groene ruimte tussen het nieuwe voetpad en het fietspad waar ruimte is voor het aanplanten van nieuwe bomen. Tevens kan één aanwezige boom worden gehandhaafd.

Voorkeur

Vanwege de Coronamaatregelen wordt er geen inloopbijeenkomst georganiseerd. Graag vernemen wij van belanghebbenden welke variant uw voorkeur heeft. U kunt het ontwerp van uw voorkeur tot 1 juli aanstaande kenbaar maken en eventuele opmerkingen voor verbeteringen/aanpassingen mailen naar b.vossebelt@bunnik.nl. Wij verzamelen alle reacties en werken één variant uit waarin zo veel mogelijk opmerkingen van belanghebbenden zijn verwerkt. Het aangepaste ontwerp publiceren we omstreeks 10 juli 2020.

In de onderstaande PDF vindt u de beide ontwerpvarianten. 

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten