Reiniging en inspectie riool

Ieder jaar is er onderhoud aan het riool in de gemeente. Dan wordt er een stuk van tien tot vijftien kilometer riolering gereinigd en geïnspecteerd. De firma Teeuwwissen uit Huizen voert de werkzaamheden uit. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal dit tot medio juli duren.

Vanaf 13 mei is begonnen met het reinigen en inspecteren van de hoofdriolering in Bunnik, Odijk en Werkhoven. De straten worden niet afgesloten, maar door de werkzaamheden kan plaatselijk voor korte tijd verkeershinder ontstaan. Vanwege de bereikbaarheid van het riool, mogen er geen auto’s boven of vlakbij een rioolput geparkeerd worden (de rioolputten zijn meestal afgesloten met een rond of vierkant gietijzeren deksel van 60 tot 80 cm doorsnede).

Werkwijze

Een spuitwagen reinigt de riolen onder hoge druk met water. Daarna zuigt een vacuümwagen het mengsel van spoelwater en rioolvuil op. Het meegezogen water wordt teruggestort in het riool. Hierbij blijft een vaste massa in vacuümwagen achter. Het bedrijf voert dit mengsel van zand en rioolslib af naar een erkende verwerker.

Als het riool goed schoon is, komt de videocamera in actie. Deze camerarobot is zelfrijdend en wordt vanuit een busje op afstand bediend. Met deze camera kan men de riolering op lekkages, aantasting en eventueel scheuren controleren. Daarnaast wordt er een hoogtemeting van het riool uitgevoerd zodat de eventuele verzakkingen in het riool kunnen worden opgespoord. Met al deze gegevens wordt het snel duidelijk welke riolen reparaties nodig hebben of eventueel moeten worden vervangen.

Waar en wanneer

Een week voordat uw straat aan de beurt is krijgt u een brief over de werkzaamheden en praktische informatie.

Bij vragen over de uitvoering van de rioolwerkzaamheden kunt u contact opnemen met de Afdeling Reiniging en Inspectie van de firma Teeuwissen via telefoonnummer 035-5252319.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten