Fotowedstrijd gemeente Bunnik

Onze gemeente bestaat uit een groen buitengebied en historische dorpen, met ieder een eigen karakter. Er zijn dus zoveel bijzondere plekken in de gemeente te ontdekken. Vandaar dat gemeente Bunnik een fotowedstrijd organiseerde. In juni tot en met september kreeg u de kans om uw mooiste foto's in te sturen.

Begin september heeft de jury, bestaande uit burgemeester Ruud van Bennekom, fotograaf Geerke Vermeulen en een communicatieadviseur van de gemeente, uit alle inzendingen negen foto’s gekozen.

Burgemeester Ruud van Bennekom: "Wij hebben ruim 70 foto's ontvangen. De afwisseling is groot. Het is duidelijk dat je Bunnik op vele manieren op de gevoelige plaat kunt vastleggen. We hadden wel meer foto’s van mensen willen zien, want ook zij maken Bunnik.” Fotograaf Geerke Vermeulen vult aan: "Mooi om te zien dat alle inzendingen met gevoel en liefde voor de gemeente Bunnik gemaakt zijn. Dat maakt fotografie zo leuk."

Nu ligt de keuze bij u. Welke foto’s gaan er met een prijs vandoor?

Stemmen

Wat is uw favoriete foto uit de selectie? Laat het ons weten en breng vóór 13 oktober uw stem uit. De drie foto’s met de meeste stemmen worden in oktober bekendgemaakt. Let op: stemmen kan vanaf 13 september.

Breng uw stem uit

Stap 1: jury

Uit alle ingezonden foto's kiest de jury de negen beste foto's uit. De jury bestaat uit burgemeester Ruud van Bennekom, fotograaf Geerke Vermeulen en een communicatieadviseur van gemeente Bunnik. De jury beoordeelt op originaliteit, fototechnieken en herkenbaarheid van het dorp.

Stap 2: stemmen

Vervolgens krijgen inwoners de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete foto uit de selectie van de jury. Uw stem uitbrengen kan tot 13 oktober. De drie foto's met de meeste stemmen worden in oktober 2023 bekendgemaakt. De winnaars ontvangen vanzelf bericht.

De hoofdprijs is een uitvergroting van de ingestuurde foto op dibond of aluminium, de tweede en derde prijs is een foto op dibond of aluminium. Ook ontvangen zij een lokaal pakket. Daarnaast worden de winnende foto's getoond op de gemeentelijke website, social media, de digitale nieuwsbrief en op de gemeentepagina in 't Groentje.

Heeft u een foto ingestuurd voor de fotowedstrijd 2023? Dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Alléén inwoners van onze gemeente kunnen meedoen aan de fotowedstrijd 
  • U mag maximaal twee foto’s aanleveren
  • De foto's moeten gemaakt zijn in onze gemeente en herkenbaar zijn
  • De foto’s moeten digitaal aangeleverd worden in JPEG- of PNG-formaat. Bij voorkeur zo groot mogelijk (origineel formaat). De minimale resolutie die wij hanteren is 1024  x 768 pixels
  • De foto’s mogen rechtenvrij gebruikt worden door gemeente Bunnik. Onze gemeente kan de foto’s gebruiken voor promotionele doeleinden. Als u een foto instuurt, geeft u daarbij automatisch toestemming voor het gebruik van uw foto’s voor bijvoorbeeld de gemeentelijke website, social media, folders, flyers, brochures, nieuwsbrieven, e.d. De foto’s kunnen meerdere malen ingezet worden
  • Fotografeer bij voorkeur geen privacygevoelige zaken of personen. Mensen mogen niet zomaar herkenbaar worden gefotografeerd. Als u personen herkenbaar in beeld brengt, moet u vooraf toestemming vragen voor publicatie van de foto’s. Dit is een belangrijk punt voor de wet op de privacy.