Hulp bij verduurzaming van de woning

Uw woning verduurzamen, minder aardgas verbruiken en de energierekening verlagen. Weet u waar te beginnen? De gemeente Bunnik biedt u onderstaand overzicht om te helpen bij de zoektocht.

ECB denkt met u mee over de beste stappen voor uw situatie en geeft een aantal mogelijkheden.

  • ECB biedt advies aan huis door een ervaren vrijwilliger. Tijdens een bezoek aan de woning bekijken ze welke maatregelen het meest geschikt zijn, zowel voor de korte termijn als voor de lange termijn.
  • Een warmtescan van de woning. Met de warmtecamera maken ze beelden waarop de warmtelekken vanuit woning in beeld komen. Na het bezoek ontvangt u een verslag met foto’s en advies. Een warmtescan kan alleen uitgevoerd worden met een buitentemperatuur van 5 graden.
  • Voor dit najaar is ECB een actie aan het voorbereiden om gezamenlijk op te trekken in het aanschaffen van hybride warmtepompen. Inschrijving kan alvast op de website van ECB (de installatie wordt waarschijnlijk midden 2023).

Op de website van ECB is meer informatie te vinden over de diverse mogelijkheden. Leden van ECB ontvangen korting op een adviesbezoek.

Een lagere energierekening willen we allemaal. Als u investeert in isolatie of duurzame verwarming, kunt u hier subsidie voor krijgen van de Rijksoverheid. Subsidie voor advieskosten zijn er alleen voor VVE’s.

  • Koophuis of VVE's
  • Huurhuis? Vraag uw verhuurder om verduurzaming!

De gemeente Bunnik geeft geen subsidies met betrekking tot verduurzamen van uw huis. Behalve de bijdrage van 400 euro aan energiemaatregelen voor huishoudens met een laag inkomen.

Van Grijs naar Groen heeft een showroom met isolatie en installaties. Inwoners van de gemeente Bunnik zijn welkom zonder afspraak iedere donderdag en vrijdag van 13.00 uur tot en met 16.00 uur. U kunt bijvoorbeeld warmtepompen zien én horen.

Via Jouw Huis Slimmer kunt u opties zien voor financiering, subsidie en een lijst met vakspecialisten uit de regio. Heeft u een buurtinitiatief? Die zetten we graag op de kaart!

In Werkhoven, Odijk en Bunnik zijn verschillende actieve wijkverenigingen of buurtbewoners die samenwerken. Bijvoorbeeld de Wijkvereniging Kromme Rijn die al vele jaren advies geeft aan hun leden over onderhoud van woningen, CV-installaties en isolatiemaatregelen. Ook organiseren ze collectieve inkoopacties.