Vaccinatie

Hier leest u meer over het vaccineren. Na het lezen toch nog vragen? Via onderstaande knop komt u rechtstreeks bij de volledige informatie van de Rijksoverheid.

Ook leest u op onze coronapagina belangrijk coronanieuws over onze gemeente.

Naar de website van de Rijksoverheid

Op verschillende plekken in ons land zijn priklocaties geopend en worden mensen inge├źnt. 

Eigen keuze

Vaccineren is gratis en vrijwillig. Maar hoe meer mensen zich laten inenten, hoe beter we kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Zo beschermen we de meest kwetsbaren, verminderen we de druk op de zorg en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug.

Een veilig vaccin

Voor de veiligheid van het coronavaccin gelden strenge eisen, net als voor andere vaccins die tot de Europese Unie worden toegelaten. De snelle ontwikkeling van de coronavaccins is mogelijk omdat enorm veel onderzoekers wereldwijd de krachten hebben gebundeld. Het leverde ook tijdwinst op dat verschillende fasen van onderzoek tegelijk plaatsvonden en dat de beoordelaars al meekeken.

Bijwerkingen mild en kortdurend

De coronavaccins zijn getest op tienduizenden mensen. Een deel van hen ervoer milde bijwerkingen, zoals pijn op de plek van de prik, spierpijn, hoofdpijn of verhoging.

Deze klachten verdwijnen na een paar dagen. Het vaccin wordt op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. Als straks miljoenen mensen het vaccin krijgen, zijn zeldzame bijwerkingen, of bijwerkingen die na langere tijd optreden, nooit helemaal uit te sluiten. Daarom wordt de veiligheid van het vaccin goed in de gaten gehouden en kunnen vermoedelijke bijwerkingen worden gemeld op mijnbijwerking.nl.

Belangrijkste stap

Om jezelf en uiteindelijk de mensen om je heen te beschermen tegen het coronavirus is vaccineren de belangrijkste stap. Dus laten we onze mouwen opstropen.

Vragen

Het is begrijpelijk als je vragen hebt. 
Antwoorden vind je op coronavaccinatie.nl of bel naar 0800-1351.

Boostervaccinatie

Voor de boostervaccinatie kunt u online een afspraak maken of kunt u terecht bij een GGD-vaccinatielocatie waar u zonder afspraak terecht kunt. Voor de 1e of 2e vaccinatie tegen het coronavirus gaat u naar een GGD-vaccinatielocatie waar u zonder afspraak terecht kunt.

Heeft u de leeftijd van 60 tot en met 69 jaar of wordt u in 2022 60 jaar? Dan kunt u vanaf 26 maart 2022 op afspraak een herhaalprik (2e booster) halen.

Alle informatie over het coronavirus