Testen op coronavirus

Testen op corona is nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden. Maar ook om de samenleving stapje voor stapje te openen. Door te testen weet u snel waar u aan toe bent.

Testen bij klachten

Heeft u klachten zoals hoesten, verkoudheid, verlies van smaak en reuk of verhoging? Doe een zelftest of maak dan een afspraak voor een coronatest. U kunt vaak binnen 24 uur terecht. U kunt op twee manieren een afspraak maken:

Het is belangrijk dat u voor het testen thuis blijft tot het moment dat u naar de afspraak gaat en na het testen thuis blijft totdat u een negatieve test ontvangt. Bij een positieve test dient u in quarantaine te blijven. Bekijk de regels rondom thuisquarantaine en/of de veel gestelde vragen rondom dit onderwerp op de website van de Rijksoverheid.

Zelftesten op coronavirus

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis gebruikt, voor de zekerheid als u ergens naartoe gaat of als u klachten heeft. Ook als u volledig bent gevaccineerd of al corona heeft gehad, kunt u een zelftest gebruiken. Zelftesten koopt u bij de apotheek, drogist of supermarkt. 

Alle informatie over het coronavirus