Hulp en dienstverlening als gevolg van coronacrisis

Heeft u vragen over het coronavirus, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijk informatienummer 0800 13 51.

Door de coronamaatregelen hebben wij ons leven erg moeten aanpassen. Misschien ontstaan er daardoor problemen en heeft u hulp of advies nodig voor uzelf, uw kind of uw partner. Neem contact op met Centrum voor Elkaar van de gemeente als u vragen heeft over:

  • Zorg
  • Hulp
  • Werk
  • Inkomen

Contact

Maandag tot en met vrijdag van 09:00 - 12:00 uur via telefoonnummer 030 659 48 48 of stuur een e-mail naar centrumvoorelkaar@bunnik.nl

Extra financiële ondersteuning inkomsten

De regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) liep per 1 oktober 2021 af. Heeft u toch hulp en ondersteuning nodig? Raadpleeg dan de website van de Regionale Sociale Dienst

Meer weten over wat de TONK-regeling inhield? Lees het hier.

Bekijk alle regels in eenvoudige taal hier.

Het dragen van een mondkapje is alleen nog verplicht op de luchthaven.

Draagt u daar geen mondkapje? Dan kunt u een boete krijgen van 95 euro.

Bekijk alle regels op deze website.

Lees hier meer informatie over corona en scholen en kinderopvang.

Om de drukte in de essentiële winkels te spreiden heeft de gemeente Bunnik winkeliers van deze winkels eerder de mogelijkheid geboden om de winkeltijden te verruimen. Deze mogelijkheid tot verruiming wordt verlengd, voorlopig tot 1 juli 2022. Het is een aanpassing van de lokale regels. Mochten de coronamaatregelen vanuit de Rijksoverheid worden aangescherpt dan vervallen de lokale regels en volgen we de landelijke regelgeving.

Open tijdens zon- en feestdagen

De gemeente Bunnik staat al ruime openingstijden toe op zon- en feestdagen. Op zondagen tussen 06:00 uur en 12:00 uur mogen essentiële winkels in de gemeente Bunnik nu zonder melding de deuren openen. Ook op feestdagen mogen de essentiële winkels open zijn. Op 1e Paasdag 2022 en 1e Pinksterdag 2022.

Financiële hulp

Gemeente en rijksoverheid hebben regelingen en tegemoetkomingen ontwikkeld voor ondernemers, bedrijven en organisaties die als gevolg van de coronacrisis in de problemen zijn gekomen:

Hulp vanuit GGD: Hoe om te gaan met de maatregelen of een uitbraak?

Wist u dat u contact kan opnemen met de GGD als u vragen heeft over hoe uw bedrijf het beste om kan gaan met corona? De GGD van regio Utrecht heeft een speciaal team dat contacten onderhoudt met bedrijven in de regio. Heeft uw bedrijf vragen hoe om te gaan met een uitbraak of heeft u vragen over welke maatregelen u kunt nemen om een uitbraak voorkomen, neem dan contact met de GGD. Ze zijn zeven dagen per week van 9.00-17.00 uur bereikbaar op 030-8002399 (ondersteuning bedrijven).

Lees de regels over bezoek op de website van de Rijksoverheid

Trouwen

Bekijk de maatregelen hier.

Uitvaart

Lees de maatregelen hier.

Op verschillende plekken in ons land zijn priklocaties geopend en worden mensen ingeënt. Antwoorden over het coronavaccin vind je op deze pagina of ga voor meer informatie naar coronavaccinatie.nl
of bel naar 0800-1351

Voor de 1e of 2e vaccinatie tegen het coronavirus of de boostervaccinatie gaat u naar een GGD-vaccinatielocatie waar u zonder afspraak terecht kunt.

Horecagelegenheden

Op basis van de huidige coronamaatregelen is er geen aanleiding meer om ruimte te bieden voor een tijdelijke uitbreiding van terrassen en standplaatsen, foodtrucks en dergelijke via gedoogbeschikkingen. 

Evenementen

Ga naar de website van Rijksoverheid voor de actuele regels rondom evenementen.

Zie voor actuele informatie de website van Sporthuis Bunnik. U kunt ook bij uw eigen sportvereniging informeren wat de stand van zaken is.

De Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 is met ingang van 1 december 2020 van kracht. Deze wet heeft als doel om de coronamaatregelen een wettelijke basis te bieden. Daarmee is de noodverordening niet langer noodzakelijk.

Hier vindt u de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19.