Berichten van het college

Corona beperkt ons dagelijks leven. Het college van burgemeester en wethouders ziet dat ook gebeuren. In de eerste helft van 2021 deelden de collegeleden op deze pagina wat hen opviel in die tijd, waar we extra op moeten letten en welke mooie initiatieven er waren/zijn. Lees de blogposts hieronder terug. 

Wethouder Ali Dekker

Wethouder Ali Dekker

06 mei 2021 - Wonen voor iedereen
"De vlag kan nog niet in top in de wijk met de smakelijke naam ‘Kersenweide’. Maar op donderdag 15 april heeft de gemeenteraad een belangrijke stap gezet naar betaalbaar wonen voor iedereen. “Kan het niet wat sneller?” vroeg een journalist mij diezelfde dag. We kampen immers niet alleen met een coronacrisis..." Lees hier verder.

Burgemeester Ruud van Bennekom

Burgemeester Ruud van Bennekom

28 april 2021Het openingsdilemma
"Deze week is een bijzondere week in de lange tijd dat de coronapandemie nu al duurt. De situatie is al maanden zeer ernstig. En als gevolg daarvan zitten we in een strenge lockdown met veel beperkingen. Maar gelukkig. Op woensdag 28 april is een eerste voorzichtige stap in het openingsplan van de rijksoverheid." 

Wethouder Ali Dekker

Wethouder Ali Dekker

07 april 2021 - Kind in coronatijd
"It takes a village to raise a child, wordt ook wel gezegd. Oftewel een dorp is de beste plek om kinderen groot te brengen in gewoon Hollands. Dat geldt in deze tijd misschien nog wel sterker. De gemeente Bunnik staat al sinds jaar en dag te boek als een kindvriendelijk gemeenten met veel en veilige speelruimten." Lees het artikel hier verder.

Burgemeester Ruud van Bennekom

Ruud van Bennekom

31 maart 2021 - Janssen komt er ook aan!
"Afgelopen week hoorde ik iemand met lichte opwinding in de stem zeggen: “En Janssen komt er ook aan!” Even schakelen om door te hebben waar het over ging. En ja, het betreft het vierde vaccin dat in Nederland is goedgekeurd en dat vanaf april beschikbaar moet komen. Bijna drie maanden geleden werd in ons land de eerste prik gezet..."  Lees verder op deze pagina.

Wethouder Ali Dekker

Wethouder Ali Dekker

10 maart 2021 - Lichtpuntje
"Er hing haast een feestelijke sfeer tijdens mijn eerste bezoek aan de kapper. Zo fijn dat ze weer aan de slag mogen. Ook de middenstanders van niet essentiële winkels krijgen iets meer ruimte. In plaats van het afhalen van je bestelling mag er nu op afspraak even gewinkeld worden. Maar is het genoeg?" Lees meer.

Burgemeester Ruud van Bennekom

Burgemeester Ruud van Bennekom

03 maart 2021 - Hoe inspireer jij?
"Deze week zijn er kleine versoepelingen in de coronamaatregelen. Leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen weer mondjesmaat naar school, meer groepen mogen buiten sporten en de kappers kunnen hun scharen en tondeuses weer oppakken. Meer is er kennelijk nog niet mogelijk en dat is voor velen een bittere pil. Ik vind het heel spannend..." Lees het hele artikel op deze pagina.

 

Lees ook verhalen uit de samenleving