Subsidie aanvragen

De gemeenten Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede hebben in 2017 de Omgevingsvisie vastgesteld. Deze visie gaat onder andere in op het versnellen van de verwijdering van asbest. Om dit te stimuleren en om de aanleg van zonnepanelen aan te moedigen, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. U ontvangt dan maximaal €400 subsidie.

Voorwaarden en aanvraag

Om in aanmerking te komen voor de subsidie 'Asbest van het dak, zonnepaneel erop' moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

• U woont in het buitengebied van de gemeente Bunnik, zoals vastgesteld in de Omgevingsvisie.
  • Uw woning staat op de kaart Asbest verdachte daken, binnen de contour Krommerijngebied, maar buiten de rode contour (de dorpen).
  • U moet een inventarisatierapport op laten stellen voor asbestverwijdering.
  • Het dak moet minimaal 35m2 zijn.
  • Op minimaal 1/3 van het dak moeten zonnepanelen liggen.
  • U kunt de aanvraag pas doen als het asbest is verwijderd en de zonnepanelen op het dak liggen.
  • U vraagt de subsidie uiterlijk 31 december 2022 aan (de subsidieverordening loopt tot het beschikbare geld op is of uiterlijk t/m 31 december 2022).

U kunt de subsidie direct hier aanvragen

Documenten die u moet meesturen

Bij de aanvraag van de subsidie 'Asbest van het dak, zonnepaneel erop' moet u de volgende documenten meesturen:

• een asbestinventarisatierapport van het dak;
  • een eindrapportage/vrijwaringsrapport van de asbestsanering incl. certificaat volgens SC-530;
  • een factuur voor het aanschaffen en plaatsen van de zonnepanelen;
  • eventueel een document waarbij u kunt aantonen dat u eigenaar bent van een ander kadastraal perceel als het asbest op een ander kadastraal perceel is verwijderd dan waar de zonnepalen zijn geplaatst (u moet dan aantonen dat u van beide panden eigenaar bent).