Aardgasvrije gemeente; doe de enquete...

De gemeente Bunnik is gestart met het opstellen van de Transitievisie Warmte. Hierin beschrijft de gemeente wanneer welke wijken van het aardgas af kunnen gaan. En welke duurzame alternatieven in beeld zijn voor de verwarming van huizen en voor het koken. De gemeente doet dit samen met betrokken organisaties en partijen, bewoners en bedrijven.

We staan nu aan de start van het onderzoek. Wat vindt u belangrijk?
Vul hier de enquête in. Invullen duurt maximaal 5 minuten. De enquete is in te vullen tot 11 juni.
Hartelijk dank voor uw medewerking.

Bekijk deze animatie over wat we samen moeten doen om onze gemeente aardgasvrij te maken in de toekomst

Duurzaamheid

Steeds meer Nederlanders vinden duurzaamheid vanzelfsprekend. De gemeente Bunnik ook. Daarom stimuleren we duurzame initiatieven van inwoners, bedrijven, verenigingen en andere partijen. Veel inwoners zijn bezig met het energiezuinig maken van hun woning. In wijken vinden inwoners elkaar om hierin samen te werken.

Daarnaast moeten we in de hele gemeente slimme keuzes maken. Keuzes over: hoe gaan we alle buurten in de toekomst verwarmen? In welke buurten zijn er gezamenlijke warmteoplossingen mogelijk? Welke mogelijkheden hebben we om grootschalig duurzame energie in onze gemeente op te wekken? Welke eisen stellen we aan nieuwbouw?

Hier leest u de actuele ontwikkelingen.