20-09-19

Eerste kinderburgemeester aan de slag in Bunnik

Jette Geldens onze eerste kinderburgemeester

In juni 2019 is Jette Geldens gekozen als kinderburgemeester. Haar eerste opdracht was het ontwerpen van een ambtsketen. 

De kinderburgemeester maakt met burgemeester Ruud van Bennekom plannen en afspraken over de activiteiten die zij  uitvoeren. Dat doet ze met veel plezier: “Ik heb veel zin in dit jaar en ik hoop jullie ook!”

Wil je een vraag stellen aan de kinderburgemeester? Stuur dan een mail naar: kinderburgemeester@bunnik.nl 

Zelf kinderburgemeester worden? Lees meer

Wat wil de kinderburgemeester bereiken?

De kinderburgemeester vertelt: “Ik ben Jette de kinderburgemeester van dit jaar. Als jullie mijn vlog hebben gezien, dan weten jullie wat ik wil bereiken” Jette heeft een politieke agenda; ze gaat zich inzetten voor de natuur, voor veiligheid op straat en helpen om ideeën van kinderen te verzamelen. Ze wil ook voor meer verbinding zorgen tussen de drie dorpen waar de gemeente Bunnik uit bestaat: Bunnik, Odijk en Werkhoven.

Zo jong als ze is heeft Jette toch al ervaring die voor een burgemeester goed van pas komt: “Op school ben ik mediator. Dat is iemand die ruzies oplost. In groep 5 zat ik ook nog in de kinderraad. Dat is een groep kinderen van groep 5 tot groep 8 die de school kan verbeteren. Ik ben mediator, omdat ik het leuk vind om ruzies op te lossen en omdat ik goed met boze kinderen om kan gaan”.

Wat doet de kinderburgemeester?

  • Kinderen uit Bunnik, Odijk en Werkhoven kunnen bij haar terecht als ze iets willen weten. Of als ze vragen of ideeën hebben.
  • Ze gaat met de burgemeester mee naar allerlei feesten, gebeurtenissen en evenementen, zoals Koningsdag, Carnaval, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag of bijvoorbeeld een sportdag.
  • Ze geeft bij de burgemeester aan wat ze belangrijk vindt.
  • Ze overlegt met andere kinderburgmeesters in Nederland.

Video: zelfgemaakte ambtsketen