Column van wethouder Julie d'Hondt: Ontmoeting

Woensdag 5 oktober 2022

Mijn eerste vier maanden als wethouder in Bunnik zitten er alweer op. En tot nu toe bevalt het heel goed! Ik ben vooral onder de indruk van al die mensen die ik heb ontmoet die zich met hart en ziel inzetten voor een mooi en sociaal Werkhoven, Odijk en Bunnik. Zoals het driekoppige bewonerscomité van seniorencomplex De Weerdenhof in Werkhoven.

Ze maken zich zorgen over het gebrek aan sociale activiteiten, die tijdens de coronalockdowns zijn weggevallen en niet meer terug zijn gekomen. Nu ook de supermarkt uit Werkhoven is verdwenen, missen ze hun dagelijkse uitje en het spontane contact met dorpsgenoten. Gelukkig hebben ze zelf de koffieochtenden in de gezamenlijke huiskamer weer in ere hersteld, en gaan we kijken of we ze op andere manieren kunnen ondersteunen. Zoals met behulp van het project ‘effe buurten’, waarbij bewoners hun huis openstellen voor hun buren om elkaar te ontmoeten, en bijvoorbeeld afspraken te maken om eens samen te gaan wandelen of fietsen. Dit bleek een doorslaand succes tijdens de zomervakantie, en daarom is besloten het hele jaar door ‘effe buurten’ te organiseren.

Op de website van Bunnik Beweegt staan allerlei geplande activiteiten. Of organiseer zelf een koffie-moment in je eigen buurt!