Bezoek

Woensdag 21 juni 2023

Dit stukje typ ik in de schaduw van de Martinitoren in Groningen, waar deze week ruim 3000 gemeentebestuurders elkaar treffen voor het jaarlijkse congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Het is een inspirerend evenement, waar ik veel nieuwe contacten en ideeën opdoe en weer bijpraat met oude bekenden.

Hoe leuk en interessant ook, toch mis ik na een jaar wethouderschap toch het contact met ‘normale mensen’. Ik heb al wel een aantal inwoners ontmoet, maar dat was toch meestal als ze een probleem hadden dat zo nijpend was dat ze graag met een wethouder aan tafel wilden. En dat zijn er (gelukkig!) niet zoveel. Mijn vrees om door het gemeentehuis te worden opgeslokt, is gedeeltelijk uitgekomen. Naast de wekelijkse overleggen met het college en ambtenaren, gaat er ook veel tijd zitten in vergaderingen met wethouders uit andere gemeenten in de regio. Bijvoorbeeld als het gaat om de inkoop van jeugdhulp of de lobby richting het Rijk voor meer geld voor fietspaden. Het is logisch en nuttig voor een kleine gemeente als Bunnik om veel samen te werken met buurgemeenten. Maar het is minstens net zo belangrijk om veel met inwoners te praten en te snappen wat er leeft en hoe we kunnen helpen.

Daarom is mijn ambitie om in mijn tweede jaar (en verder) wat meer in gesprek te gaan met u. En daarbij wil ik ook best de handen uit de mouwen steken! Zo ga ik deze zomer een ochtend voorlezen in de bibliotheek en kom ik koffie schenken in de Huiskamer van Odijk. Heeft u een goed idee of een leuk initiatief dat u mij wil laten zien? Of bent u gewoon benieuwd naar wat ik de hele dag doe? Laat het mij weten via secretariaat@bunnik.nl. Hopelijk tot snel!