Omzien en vooruitkijken

Woensdag 11 januari 2023

We zijn alweer halverwege januari, maar toch wil ik u nog een gezond en vreedzaam 2023 wensen! Ik hoop dat u fijne feestdagen heeft gehad in Werkhoven, Odijk of Bunnik.

Net na nieuwjaar kreeg ik een update van onze medewerkers van de openbare ruimte. Elk jaar maken zij een draaiboek voor alle werkzaamheden tijdens de jaarwisseling, zoals het dicht en weer open maken van de vuilnisbakken. Een aantal mensen heeft daarnaast dienst rond Oud en Nieuw. Zo kunnen ze problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Ondanks dat het rustig was in Bunnik, is er altijd enkele duizenden euro schade. Dat is natuurlijk zonde. Laten we wat meer omzien naar de gemeentelijke eigendommen, die zijn ook van u.

Omzien naar andermans spullen is belangrijk, maar nog belangrijker is het omzien naar andere mensen. Dat gebeurt gelukkig veel in onze dorpen, ongeacht de tijd van het jaar. Onlangs was ik bij Welzijn Ouderen Werkhoven, ook wel WOW genoemd. Elke week organiseren zij bijeenkomsten in het Wapen van Werkhoven. Tientallen inwoners komen kaarten of doen hersengymnastiek. Ik mocht mee gymen! Het was een soort pubquiz. Reclameslogans of details van voorwerpen raden, alles kwam voorbij. Iedereen is welkom, niet alleen senioren. En ook een verdwaalde Odijker doet gewoon mee. Wat een gezelligheid! Hulde aan deze vrijwilligers.