Column wethouder Hilde de Groot: Lentekriebels!

Woensdag 5 april 2023

Het weer is nog wat wisselend, maar de natuur heeft toch echt besloten dat het voorjaar is! Of je nu rondfietst, wandelt of in je eigen tuin kijkt, overal komen de planten weer uit de grond en de knoppen en blaadjes komen aan de bomen. Het groen leeft ook in de gemeentelijke organisatie, want we maken een nieuw groenbeleid. Onze inwoners gaven afgelopen week via een klankbordgroep veel mooie reacties op dit plan. Daar kunnen wij zeker mee verder. 

Bij de lente hoort ook de geboorte van jonge dieren. In de wei zie je al de eerste lammetjes stuiteren. Ook in mijn eigen wei! Ik houd ervan om juist oudere dieren in huis te nemen. Zij worden vaak niet gekozen bij adoptie of worden afgedankt of geslacht. Dus adopteerde ik een oudere ooi die niet drachtig zou zijn... Twee weken geleden werd ik 's ochtends verrast door twee ukkies! We genieten toch maar van dit onverwachte lentegeluk. 

Bij het voorjaar hoort ook Pasen en dit jaar de ramadan. Ik breng deze dagen door met familie en eet bij een Odijks restaurant. Of u nu een paaslunch gaat doen of juist overdag vast en 's avonds de iftar heeft, ik wens u een heerlijke lente toe!