Column van wethouder Hilde de Groot: Duurzaam Bunnik

Woensdag 26 oktober 2022

Onze gemeente staat bekend als een groene gemeente waar veel aandacht is voor natuur. Inwoners houden van de mooie omgeving die de drie kernen bieden. En ze lopen voorop als het gaat om duurzaamheid. Als wethouder ben ik verantwoordelijk voor duurzaamheid, natuur en landschap en kan ik hier alleen maar blij van worden. Mijn hart ligt echt bij deze onderwerpen.

Zo vind ik het mooi om te zien dat de boom in Amelisweerd de Boom van het Jaar verkiezing heeft gewonnen: de Markiezeneik! Dat bewijst maar weer hoe mooi en waardevol onze natuur is. Laten we daar met z’n allen van genieten en er zorg voor dragen dat ook onze (klein)kinderen dat kunnen.

Daarom vind ik dat we zoveel mogelijk de groene gebieden met elkaar moeten verbinden en inwoners en bedrijven moeten stimuleren te verduurzamen. En natuurlijk doet de gemeente zelf ook mee. Samen zetten we de schouders eronder!

Wil je meer weten over het verduurzamen van huis of bedrijf? Dat komt goed uit! Van 31 oktober t/m 6 november is namelijk de Nationale Klimaatweek en onze gemeente doet hier ook aan mee. Op dinsdagavond 1 november organiseren we de duurzaamheidsmarkt waar je je als inwoner kunt laten informeren over het verduurzamen van je woning. Heb je geen tijd om langs te komen? Dan kan je je ook inschrijven voor een gesprek met een energiecoach. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Bunnik: Nationale Klimaatweek 2022.

Zelf ga ik die avond ook graag met je in gesprek over hoe we als gemeente daaraan kunnen bijdragen. Zie ik je daar?